Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για άλλη μια χρονιά η ετήσια εκδήλωση της μάρκας γαλλικού βόειου κρέατος ανώτερης ποιότητας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Στο μαγευτικό χώρο της Λίμνης, διαμορφωμένο και διακοσμημένο για την περίσταση, το “παρών” έδωσαν επαγγελματίες του κλάδου – εισαγωγείς, αντιπρόσωποι, έμποροι, κρεοπώλες, εκπρόσωποι του Τύπου – που βρέθηκαν εκεί προσκεκλημένοι της Γαλλικής Διεπαγγελματικής Interbev και των γαλλικών εταιρειών μελών του Ομίλου Γαλλικού Βόειου Κρέατος.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη προσφορά του στον κλάδο και τον Σύνδεσμο, ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος του.
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.
Η ΠΙΝΔΟΣ, γνωρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες του καταναλωτή, δεν σταματά να αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα και κωδικούς, ανοίγοντας νέους δρόμους στη γεύση και την ευκολία των καταναλωτών. Τα νέα, προψημένα, είναι μια πρόταση με τη γνωστή εγγύηση και ποιότητα της ΠΙΝΔΟΣ.
Το cutter είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο παραγωγής αλλαντικών. Τα μυστικά του είναι πολλά και οι χρήστες του είναι ειδικευμένοι γνώστες-δημιουργοί γευστικών απολαύσεων.
Ο ΕΦΕΤ με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με την παρουσία της δραστικής ουσίας fipronil σε αυγά και προϊόντα τους στην Ελλάδα: «Το fipronil είναι ένα ευρέως φάσματος εντομοκτόνο και ακαρεοκτόνο. Επιτρέπεται για χρήση στην καταπολέμηση εντόμων, όπως ψύλλοι, ψείρες, τσιμπούρια και ακάρεα σε κατοικίδια ζώα, όπως σκύλοι και γάτες. Έχει εγκριθεί, επίσης, η χρήση του ως φυτοπροστατευτική δραστική ουσία για τον έλεγχο διαφόρων εντόμων του εδάφους. Η χρήση του περιορίζεται σε σπόρους λαχανικών (όπως πράσο, κρεμμύδι, κουνουπίδι, μπρόκολο κ.α.). Δεν επιτρέπεται η χρήση του fipronil σε παραγωγικά ζώα, όπως πουλερικά. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση του σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Στον Καν. 396/2005 ορίζονται τα ανώτατα όρια (0,005 mg/kg – ppm) μεταξύ άλλων σε αυγά και κρέας πουλερικών.
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος, μίγματα γαλέτας με corn flakes και μίγματα γαλέτας διαφορετικών χρωμάτων, τα οποία προσδίδουν στο τελικό προϊόν εντυπωσιακή εμφάνιση και τραγανό αποτέλεσμα.
Ο πάγκος που διαθέτει στην αγορά η εταιρεία ΛΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΒΕΕ προορίζεται για το παρασκευαστήριο κρεοπωλείου και είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα, για στήσιμο γύρου ή donner Kebap και ζύγιση, κατάλληλο για 1 χρήστη.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η ωρίμανση ή καλύτερα το σίτεμα του κρέατος ήταν υπόθεση ολίγων ημερών από τη στιγμή της σφαγής του έως την ημέρα της κατανάλωσης του. Οι chef ανά τον κόσμο στη προσπάθειά τους για βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πρώτων υλών, αναζητούσαν και αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους για να ικανοποιήσουν τα γούστα των πελατών τους. Τελευταίως έχουν στραφεί στην τεχνική της ξηράς ωρίμανσης του βoδινού κρέατος.
Η HELLAGRO είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα στον τομέα συσκευασίας και αγροτικών εφαρμογών. Με την 16ετή επιτυχημένη πορεία της η HELLAGRO κατέχει μεγάλο μερίδιο της ελληνικής αγοράς στους τομείς των υλικών συσκευασίας τροφίμων, συνεργαζόμενη με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr