Η ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ πριν από 4 χρόνια ξεκίνησε το σχεδιασμό της mini βαρέλα μάλαξης VH1. Έπειτα από 1,5 χρόνο συνεχών δοκιμών και εξέλιξης, η εταιρεία ανέλαβε την εξ’ ολοκλήρου κατασκευή και διάθεση στην αγορά της πρώτης mini βαρέλας μάλαξης VH1, η οποία συνάντησε αμέσως την θετική ανταπόκριση των επαγγελματιών. Οι ισχυρές δυνατότητες και πολλαπλές χρήσεις της συγκεκριμένης μηχανής, το περιορισμένο μέγεθος της, σε συνδυασμό με τιμή εισόδου στην αγορά σε τιμή κόστους, την καθιστούν ιδανική και απαραίτητη λύση για τα σύγχρονα κρεοπωλεία και τις ανερχόμενες επιχειρήσεις εστίασης που επιθυμούν να ανταποκριθούν πρώτοι και με αποτελεσματικό τρόπο στη σύγχρονη απαίτηση των τελικών καταναλωτών για πιο μαλακό και τρυφερό κρέας.
Ένας νέος άνεμος ελευθερίας φυσάει στα αλλαντικά! Έρχεται από την οροσειρά της Πίνδου και έχει την υπογραφή του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, που προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό τη νέα σειρά αλλαντικών ΠΙΝΔΟΣ από ορεινό κοτόπουλο, 100% φρέσκο, χωρίς γλουτένη και χωρίς καμία απολύτως πρόσμειξη με άλλα κρέατα.
Με αδιάλειπτη λειτουργία 55 ετών η οικογενειακή επιχείρηση ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας κοτόπουλων. Έχοντας πια αναλάβει η νέα γενιά της οικογένειας συνεχίζει δυναμικά την λειτουργίας της με όραμα και προοπτική να παράγει κοτόπουλα ύψιστης ποιότητας χρησιμοποιώντας στην εκτροφή τους μόνο φυτικές τροφές ,όπως και ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης ενώ παράλληλα τηρεί αυστηρά όλους τους κτηνιατρικούς κανονισμούς προσφέροντας έτσι στο ευρύ καταναλωτικό κοινό κοτόπουλα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας. Η εταιρεία ΜΩΡΑΪΤΗ διαθέτει σύγχρονες πτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων της Αττικής και ιδιόκτητο πτηνοσφαγείο, (ISO 22:000) δημιουργώντας έτσι καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής νωπού και κατεψυγμένου κοτόπουλου έχοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο των προϊόντων της από την παραγωγή έως και την τελική διάθεση στον καταναλωτή.
Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ωρίμανση του βόειου κρέατος μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες. Πρώτον, ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι κρίσιμος για να επιβραδύνει και σχεδόν να σταματήσει τη διαδικασία σήψης.
H biztec, κατέχοντας ηγετική μερίδα επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε εταιρίες, βιομηχανίες & βιοτεχνίες επεξεργασίας κρεάτων στην Ελλάδα, με βασικό όπλο το μοναδικό σύστημα ιχνηλασιμότητας και διαχείρισης παραγωγής Odysseus, ολοκλήρωσε επιτυχώς την εγκατάσταση στην εταιρεία στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας Κρεαταγορά Α/φοι Κούντουρου στη Λευκωσία.
Εκπληκτικής και ξεχωριστής γεύσης είναι το Burger, που παρασκευάζει η εταιρεία ΚΑΣΙΔΗΣ απο 100% μοσχαρίσιο και μόνο κρέας νεαρής ηλικίας με μείγματα φυσικών μπαχαρικών και καρυκευμάτων. Από το 1885, με τη δημιουργία του πρώτου παραδοσιακού κρεοπωλείου στο Ζάρκο Τρικάλων, μέχρι και σήμερα το όνομα ΚΑΣΙΔΗΣ έχει ταυτιστεί με το εκλεκτό και ποιοτικό κρέας. Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση, η εταιρεία εξελίχθηκε σήμερα σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος με έδρα τον Τύρναβο Λάρισας που πληροί τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.
Η εταιρεία ΛΑΚΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζει εξ ολοκλήρου και διαθέτει στην αγορά τον ανοξείδωτο αυτόματο θάλαμο με ανοξείδωτες αντιστάσεις για ψήσιμο ή βράσιμο κρέατος και τροφίμων. Είναι μονοβάγονος χωρητικότητας 40-50 kg. Φέρει ηλεκτρονικό πίνακα προγραμματισμού, στον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα προγράμματα λειτουργίας με κυκλική εφαρμογή. Οι λειτουργίες του φούρνου, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είναι: Στέγνωμα – ψήσιμο – βράσιμο με ατμό – εκκένωση. Εναλλακτική λειτουργία το κάπνισμα προϊόντος κατόπιν μετατροπής. Ιδανική επιλογή για μονάδες αλλαντοποιίας – κρεοπωλεία.
Η ΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΝΟΧ πιστή στις αρχές της για συνεχή εξέλιξη διαθέτει πλέον μια πλήρη σειρά ανανεωμένων θαλάμων θερμικής επεξεργασίας. Η νέα σειρά θαλάμων ενσωμάτωσε καινοτόμες λύσεις για να δώσει στους θαλάμους την δυνατότητα εφαρμογής σε όλων των ειδών τα προϊόντα κρέας-πουλερικά-γαλακτοκομικά-ψάρι κ.τ.λ. Η θερμική επεξεργασία τροφίμων είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία και απαιτεί εξειδικευμένη προσέγγιση ανάλογα με τις ιδιομορφίες του κάθε προϊόντος. Έτσι τις περισσότερες φορές ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός θαλάμου είναι μια χρονοβόρα εξατομικευμένη διαδικασία. Η ανάγκη όμως για μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών, ανταγωνιστικές τιμές και καλύτερους χρόνους παράδοσης, ώθησε την ΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΝΟΧ στον επανασχεδιασμό των θαλάμων.
Με την εκλογή νέας Διοίκησης ολοκληρώθηκαν στις 28/3/18 οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, (Πρόεδρος της εταιρείας CRETA FARMS ΑΒΕΕ), διαδεχόμενος τον κ. Αλέξιο Υφαντή (Πρόεδρος της Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ).
Πολλοί διατείνονται ότι γνωρίζουν την ξηρά ωρίμανση εφαρμόζοντας τεχνικές αμφίβολης υγειονομικής ασφάλειας. Οι επαλοιφόμενες επιφάνειες από ηλεκτροστατική βαφή καθώς και οι πλάκες αλατιού αντικαθίστανται με τους νέους και καινοτόμους θαλάμους Lo Stagionatore διαφυλάττοντας την υγιεινή του προϊόντος και εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες βιοχημικές διεργασίες στις οποίες υπόκεινται τα προϊόντα. Αξίζει να επισημάνουμε την χωρητικότητα των θαλάμων καθώς βάση πολυετής εμπειρίας έχουμε προβλέψει επίσης την δυνατότητα κάθετης αποθήκευσης οκτάπλευρης μπριζόλας που ξεπερνάει το 1.80m ύψος Τα κομμάτια του κρέατος αποθηκεύονται χωρίς προστατευτικό περίβλημα σε πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, θερμοκρασίας, ψύξης, ποσοστιαίας υγρασίας και αερισμού γεγονός που επιτρέπει τις κατάλληλες ενζυματικές και βιοχημικές διεργασίες.
«Ο κλάδος της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας αντιπροσωπεύει τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων προς όφελος του καταναλωτή»
Η εταιρεία ΛΑΚΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζει εξ ολοκλήρου και διαθέτει στην αγορά τον ανοξείδωτο αυτόματο θάλαμο με ανοξείδωτες αντιστάσεις για ψήσιμο ή βράσιμο κρέατος και τροφίμων. Είναι μονοβάγονος...
Με αδιάλειπτη λειτουργία 55 ετών η οικογενειακή επιχείρηση ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας κοτόπουλων. Έχοντας πια αναλάβει η νέα γενιά της οικογένειας...
Η ΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΝΟΧ πιστή στις αρχές της για συνεχή εξέλιξη διαθέτει πλέον μια πλήρη σειρά ανανεωμένων θαλάμων θερμικής επεξεργασίας. Η νέα σειρά θαλάμων ενσωμάτωσε καινοτόμες λύσεις για να δώσει...

Με επιστολή της προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών τον καλεί έστω και την ύστατη στιγμή να ξεσκεπάσει και να σταματήσει τον αθέμιτο...
Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση τόσο της ΠΟΚΚ όσο και του ΣΕΒΕΚ περί αποχώρησής τους από την ΕΔΟΚ ο πρόεδρος της κ. Ελευθέριος Γίτσας, μέσω ανοικτής επιστολής, τους απαντά στην απόφασή τους...
Η εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει των εορτών του Πάσχα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εμπορική δραστηριότητα συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου,...
Με την εκλογή νέας Διοίκησης ολοκληρώθηκαν στις 28/3/18 οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ. Πρόεδρος...

«Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών 178/2002, 882/2004 και 1169/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των Εκτελεστικών Κανονισμών...
Η Διεύθυνση Ελέγχων Γάλακτος & Κρέατος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr) δημιούργησε σελίδα στο facebook για την εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ με σκοπό να μπορούν οι επιχειρήσεις και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται...
Η ‘Ενωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες» θα πραγματοποιήσουν στις 18 Απριλίου τακτική Γενική Συνέλευση. Στο κάλεσμα προς τα μέλη αναφέρουν τα εξής:
Ομόφωνα το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε κατά τη Γ.Σ., που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, να μην κάνει καμία ενέργεια στην τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναγραφή προέλευσης...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr