Ο πάγκος που διαθέτει στην αγορά η εταιρεία ΛΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΒΕΕ προορίζεται για το παρασκευαστήριο κρεοπωλείου και είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα, για στήσιμο γύρου ή donner Kebap και ζύγιση, κατάλληλο για 1 χρήστη.
Το cutter είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο παραγωγής αλλαντικών. Τα μυστικά του είναι πολλά και οι χρήστες του είναι ειδικευμένοι γνώστες-δημιουργοί γευστικών απολαύσεων.
Οι αυτόματες σουβλακομηχανές της εταιρείας Ψυχογιός Πρόοδος Τεχνική λειτουργούν με αέρα για ελάχιστες φθορές/επίπεδα θορύβου και μειωμένα κόστη απόκτησης, συντήρησης και λειτουργίας (0.3KW κατανάλωση). Διαθέτουν αυτόματη περιστροφή φορμών και αυτόματη προστασία χειριστή με φωτοκουρτίνες, για αυξημένη παραγωγή με ελάχιστη συμμετοχή χειριστή και αυτολιπαινόμενα κουζινέτα αξόνων που δεν χρειάζονται συντήρηση.
Στις αρχές Μαΐου 2017, κατά την διάρκεια της έκθεσης IFFA, η Krehalon παρουσίασε την επαναστατική ιδέα της δευτερεύουσας επιδερμικής συσκευασίας (skin). Αυτή η νέα φιλοσοφία συσκευασίας υπόσχεται να αναθεωρήσει πλήρως τη βιομηχανία συσκευασίας νωπών κρεάτων δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες διαφοροποίησης προϊόντων, βοηθώντας τους μεταποιητές κρέατος να επιτύχουν βιώσιμα μακροπρόθεσμα εμπορικά οφέλη. Τα προϊόντα δευτερογενούς σφράγισης της Krehalon που πωλούνται με την επωνυμία SSL ™ είναι μεμβράνες υψηλής συρρίκνωσης που χρησιμοποιούν ειδικούς τύπους στεγανωτικών πολυμερών για να επιτρέπουν στα εσωτερικά στρώματα του υλικού να συνενωθούν μέσω της κανονικής διαδικασίας παραγωγής συσκευασίας υπό κενό και συρρίκνωσης με ζεστό νερό, δημιουργώντας εσωτερικά της σακούλας μια δευτερογένη συσκευασία (skin).
Η σουβλακομηχανή της εταιρείας “Crazysouvle – Φουντούκας Θεόδωρος” είναι ιταλικής κατασκευής και έχει τη δυνατότητα να παράγει 10 διαφορετικούς τύπους σουβλακιού, πλακέ ή τετράγωνου σχήματος, με ταχύτητα που φθάνει έως και τα 1.500 τεμάχια ανά ώρα. Όλοι οι τύποι σουβλακιών παρασκευάζονται από την ίδια μηχανή με νωπό κρέας, χωρίς πρόψυξη.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η ωρίμανση ή καλύτερα το σίτεμα του κρέατος ήταν υπόθεση ολίγων ημερών από τη στιγμή της σφαγής του έως την ημέρα της κατανάλωσης του. Οι chef ανά τον κόσμο στη προσπάθειά τους για βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πρώτων υλών, αναζητούσαν και αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους για να ικανοποιήσουν τα γούστα των πελατών τους. Τελευταίως έχουν στραφεί στην τεχνική της ξηράς ωρίμανσης του βoδινού κρέατος.
Η HELLAGRO είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα στον τομέα συσκευασίας και αγροτικών εφαρμογών. Με την 16ετή επιτυχημένη πορεία της η HELLAGRO κατέχει μεγάλο μερίδιο της ελληνικής αγοράς στους τομείς των υλικών συσκευασίας τροφίμων, συνεργαζόμενη με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς λειτουργίας και ασφάλειας των καταστημάτων και των βιομηχανικών χώρων (HACCP), επιβάλλεται τα δάπεδα να είναι επενδεδυμένα με ειδικό πλακάκι klinker. Το πλακίδιο klinker της ΙNTERBAU-BLINK της εταιρείας ACM - ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. παράγεται σε διάσταση 240 Χ 115 με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλοί αρμοί στην τελική επιφάνεια, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον αντιολισθηρότητα καθώς το πόδι του εργάτη πατάει πάντα σε 2 αρμούς τουλάχιστον 5mm. Παράγεται σε διάφορα πάχη, από 10mm έως και 40mm κι έτσι βρίσκει εφαρμογή στην πιο απλή μέχρι και την πιο απαιτητική σε καταπονήσεις κατασκευή. Έχει σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα και υψηλό δείκτη αντιολισθηρότητας, αλλά ταυτόχρονα η επιφάνειά του είναι αρκετά λεία για εύκολο καθάρισμα.
Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ωρίμανση του βόειου κρέατος μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες. Πρώτον, ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι κρίσιμος για να επιβραδύνει και σχεδόν να σταματήσει τη διαδικασία σήψης. Το βόειο κρέας που λαμβάνεται αμέσως μετά τη σφαγή θα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία πυρήνα κοντά στους 0 βαθμούς. Δεύτερον , η ροή του αέρα είναι κρίσιμη. Η αύξηση στη ροή του αέρα μέσα στο θάλαμο ωρίμανσης είναι απαραίτητη για να βεβαιωθείτε ότι το νωπό βόειο κρέας στεγνώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην επιφάνεια σταματώντας τα βακτηρίδια και την ανάπτυξη μούχλας.
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν επιχειρηματίες του τομέα επεξεργασίας τροφίμων για την μηχανή βιομηχανικής συσκευασίας σε κενό Sealed Air VS2-X κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο της Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε. στη διάρκεια της έκθεσης Συσκευασία 2016. Η μηχανή έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την SEALED AIR, κορυφαία κατασκευάστρια μηχανημάτων συσκευασίας, εξειδικευμένη στη συσκευασία τροφίμων. Η VS2-X είναι ημιαυτόματη, σχεδιασμένη για τη βιομηχανική συσκευασία κενού ή για καταναλωτικές μονάδες νωπού κρέατος, αλλαντικών, τυροκομικών προϊόντων, θαλασσινών κλπ.σε σακούλες κενού αέρος, συρρικνούμενες ή μή.
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το 25μελές Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ στα γραφεία του Συνδέσμου «’Αγιος Γεώργιος» στον Πειραιά.
Η ‘Ενωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας απέστειλε ενημερωτική επιστολή σχετικά με την Ετήσια Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο της U.E.C.B.V. που πραγματοποιήθηκε...
Κρέατα που κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, συνολικού βάρους 75 κιλών, κατάσχεσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας...
Υπόθεση φοροδιαφυγής από εταιρείες εμπορίας κρεάτων η οποία συνδέεται και με παράνομες ελληνοποιήσεις κρεάτων αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων ύστερα από έρευνα πολλών μηνών. Συγκεκριμένα,...

Στις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι η ετήσια Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος (European Livestock and MeatTrades...
Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.), της 13ης Οκτωβρίου 2017 και της σχετικής δημοσιότητας που έτυχε, όπου παρουσιάζεται ότι το σύνολο σχεδόν...
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ''Α.Π.Σ.Ι. - Η ΠΙΝΔΟΣ'' και Αντιπρόεδρος του Σ.Β.Β.Ε Ανδρέας Δημητρίου συμμετείχε σε συζήτηση που έγινε στο ''2ο Thessaloniki Summit...
Ο ΣΕΚ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή και αναμένεται να κλιμακωθούν. Αναφέρει σε σχετικό...

Η 16η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής σε όλο τον κόσμο, έχει ως θέμα για το έτος 2017 "Αλλάζουμε το μέλλον για τη μετανάστευση πληθυσμών επενδύοντας στην επισιτιστική...
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα οι «Επαγγελματικές Προοπτικές στον Αγροδιατροφικό Τομέα» διοργανώνει στη Βέροια, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Σταθμών Τεχνικής...
Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η Γαλλική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (INTERBEV), υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο...
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ ««Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr