Ο πάγκος που διαθέτει στην αγορά η εταιρεία ΛΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΒΕΕ προορίζεται για το παρασκευαστήριο κρεοπωλείου και είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα, για στήσιμο γύρου ή donner Kebap και ζύγιση, κατάλληλο για 1 χρήστη.
Το cutter είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο παραγωγής αλλαντικών. Τα μυστικά του είναι πολλά και οι χρήστες του είναι ειδικευμένοι γνώστες-δημιουργοί γευστικών απολαύσεων.
Οι αυτόματες σουβλακομηχανές της εταιρείας Ψυχογιός Πρόοδος Τεχνική λειτουργούν με αέρα για ελάχιστες φθορές/επίπεδα θορύβου και μειωμένα κόστη απόκτησης, συντήρησης και λειτουργίας (0.3KW κατανάλωση). Διαθέτουν αυτόματη περιστροφή φορμών και αυτόματη προστασία χειριστή με φωτοκουρτίνες, για αυξημένη παραγωγή με ελάχιστη συμμετοχή χειριστή και αυτολιπαινόμενα κουζινέτα αξόνων που δεν χρειάζονται συντήρηση.
Στις αρχές Μαΐου 2017, κατά την διάρκεια της έκθεσης IFFA, η Krehalon παρουσίασε την επαναστατική ιδέα της δευτερεύουσας επιδερμικής συσκευασίας (skin). Αυτή η νέα φιλοσοφία συσκευασίας υπόσχεται να αναθεωρήσει πλήρως τη βιομηχανία συσκευασίας νωπών κρεάτων δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες διαφοροποίησης προϊόντων, βοηθώντας τους μεταποιητές κρέατος να επιτύχουν βιώσιμα μακροπρόθεσμα εμπορικά οφέλη. Τα προϊόντα δευτερογενούς σφράγισης της Krehalon που πωλούνται με την επωνυμία SSL ™ είναι μεμβράνες υψηλής συρρίκνωσης που χρησιμοποιούν ειδικούς τύπους στεγανωτικών πολυμερών για να επιτρέπουν στα εσωτερικά στρώματα του υλικού να συνενωθούν μέσω της κανονικής διαδικασίας παραγωγής συσκευασίας υπό κενό και συρρίκνωσης με ζεστό νερό, δημιουργώντας εσωτερικά της σακούλας μια δευτερογένη συσκευασία (skin).
Η σουβλακομηχανή της εταιρείας “Crazysouvle – Φουντούκας Θεόδωρος” είναι ιταλικής κατασκευής και έχει τη δυνατότητα να παράγει 10 διαφορετικούς τύπους σουβλακιού, πλακέ ή τετράγωνου σχήματος, με ταχύτητα που φθάνει έως και τα 1.500 τεμάχια ανά ώρα. Όλοι οι τύποι σουβλακιών παρασκευάζονται από την ίδια μηχανή με νωπό κρέας, χωρίς πρόψυξη.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η ωρίμανση ή καλύτερα το σίτεμα του κρέατος ήταν υπόθεση ολίγων ημερών από τη στιγμή της σφαγής του έως την ημέρα της κατανάλωσης του. Οι chef ανά τον κόσμο στη προσπάθειά τους για βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πρώτων υλών, αναζητούσαν και αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους για να ικανοποιήσουν τα γούστα των πελατών τους. Τελευταίως έχουν στραφεί στην τεχνική της ξηράς ωρίμανσης του βoδινού κρέατος.
Η HELLAGRO είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα στον τομέα συσκευασίας και αγροτικών εφαρμογών. Με την 16ετή επιτυχημένη πορεία της η HELLAGRO κατέχει μεγάλο μερίδιο της ελληνικής αγοράς στους τομείς των υλικών συσκευασίας τροφίμων, συνεργαζόμενη με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς λειτουργίας και ασφάλειας των καταστημάτων και των βιομηχανικών χώρων (HACCP), επιβάλλεται τα δάπεδα να είναι επενδεδυμένα με ειδικό πλακάκι klinker. Το πλακίδιο klinker της ΙNTERBAU-BLINK της εταιρείας ACM - ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. παράγεται σε διάσταση 240 Χ 115 με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλοί αρμοί στην τελική επιφάνεια, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον αντιολισθηρότητα καθώς το πόδι του εργάτη πατάει πάντα σε 2 αρμούς τουλάχιστον 5mm. Παράγεται σε διάφορα πάχη, από 10mm έως και 40mm κι έτσι βρίσκει εφαρμογή στην πιο απλή μέχρι και την πιο απαιτητική σε καταπονήσεις κατασκευή. Έχει σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα και υψηλό δείκτη αντιολισθηρότητας, αλλά ταυτόχρονα η επιφάνειά του είναι αρκετά λεία για εύκολο καθάρισμα.
Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ωρίμανση του βόειου κρέατος μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες. Πρώτον, ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι κρίσιμος για να επιβραδύνει και σχεδόν να σταματήσει τη διαδικασία σήψης. Το βόειο κρέας που λαμβάνεται αμέσως μετά τη σφαγή θα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία πυρήνα κοντά στους 0 βαθμούς. Δεύτερον , η ροή του αέρα είναι κρίσιμη. Η αύξηση στη ροή του αέρα μέσα στο θάλαμο ωρίμανσης είναι απαραίτητη για να βεβαιωθείτε ότι το νωπό βόειο κρέας στεγνώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην επιφάνεια σταματώντας τα βακτηρίδια και την ανάπτυξη μούχλας.
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν επιχειρηματίες του τομέα επεξεργασίας τροφίμων για την μηχανή βιομηχανικής συσκευασίας σε κενό Sealed Air VS2-X κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο της Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε. στη διάρκεια της έκθεσης Συσκευασία 2016. Η μηχανή έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την SEALED AIR, κορυφαία κατασκευάστρια μηχανημάτων συσκευασίας, εξειδικευμένη στη συσκευασία τροφίμων. Η VS2-X είναι ημιαυτόματη, σχεδιασμένη για τη βιομηχανική συσκευασία κενού ή για καταναλωτικές μονάδες νωπού κρέατος, αλλαντικών, τυροκομικών προϊόντων, θαλασσινών κλπ.σε σακούλες κενού αέρος, συρρικνούμενες ή μή.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr