Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η ωρίμανση ή καλύτερα το σίτεμα του κρέατος ήταν υπόθεση ολίγων ημερών από τη στιγμή της σφαγής του έως την ημέρα της κατανάλωσης του. Οι chef ανά τον κόσμο στη προσπάθειά τους για βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πρώτων υλών, αναζητούσαν και αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους για να ικανοποιήσουν τα γούστα των πελατών τους. Τελευταίως έχουν στραφεί στην τεχνική της ξηράς ωρίμανσης του βoδινού κρέατος. Η ωρίμανση του μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες. Πρώτον, ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι κρίσιμος για να επιβραδύνει και σχεδόν να σταματήσει τη διαδικασία σήψης. Το βόειο κρέας που λαμβάνεται αμέσως μετά τη σφαγή θα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία πυρήνα κοντά στους 0 βαθμούς. Δεύτερον, η ροή του αέρα είναι κρίσιμη. Η αύξηση στη ροή του αέρα μέσα στο θάλαμο ωρίμανσης είναι απαραίτητη για να βεβαιωθείτε ότι το νωπό βόειο κρέας στεγνώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην επιφάνεια σταματώντας τα βακτηρίδια και την ανάπτυξη μούχλας. Τέλος, η υγρασία είναι εξίσου σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. Σε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης υγρασίας μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα, ενώ από την άλλη, αν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή το βόειο κρέας θα στεγνώσει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα μια μπριζόλα στεγνή χωρίς χυμούς.
Η εταιρεία ΛΑΚΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζει εξ ολοκλήρου και διαθέτει στην αγορά τον ανοξείδωτο αυτόματο θάλαμο με ανοξείδωτες αντιστάσεις για ψήσιμο ή βράσιμο κρέατος και τροφίμων. Είναι μονοβάγονος χωρητικότητας 40-50 kg. Φέρει ηλεκτρονικό πίνακα προγραμματισμού, στον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα προγράμματα λειτουργίας με κυκλική εφαρμογή. Οι λειτουργίες του φούρνου, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είναι: Στέγνωμα – ψήσιμο – βράσιμο με ατμό – εκκένωση. Εναλλακτική λειτουργία το κάπνισμα προϊόντος κατόπιν μετατροπής. Ιδανική επιλογή για μονάδες αλλαντοποιίας – κρεοπωλεία.
Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ωρίμανση του βόειου κρέατος μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες. Πρώτον, ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι κρίσιμος για να επιβραδύνει και σχεδόν να σταματήσει τη διαδικασία σήψης.
Πολλοί διατείνονται ότι γνωρίζουν την ξηρά ωρίμανση εφαρμόζοντας τεχνικές αμφίβολης υγειονομικής ασφάλειας. Οι επαλοιφόμενες επιφάνειες από ηλεκτροστατική βαφή καθώς και οι πλάκες αλατιού αντικαθίστανται με τους νέους και καινοτόμους θαλάμους Lo Stagionatore διαφυλάττοντας την υγιεινή του προϊόντος και εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες βιοχημικές διεργασίες στις οποίες υπόκεινται τα προϊόντα. Αξίζει να επισημάνουμε την χωρητικότητα των θαλάμων καθώς βάση πολυετής εμπειρίας έχουμε προβλέψει επίσης την δυνατότητα κάθετης αποθήκευσης οκτάπλευρης μπριζόλας που ξεπερνάει το 1.80m ύψος Τα κομμάτια του κρέατος αποθηκεύονται χωρίς προστατευτικό περίβλημα σε πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, θερμοκρασίας, ψύξης, ποσοστιαίας υγρασίας και αερισμού γεγονός που επιτρέπει τις κατάλληλες ενζυματικές και βιοχημικές διεργασίες.
Το σύστημα Odysseus στηρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, μιας αμιγώς ελληνικής, οικογενειακής και κάθετα ολοκληρωμένης επιχείρησης που λειτουργεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη τις επιχειρησιακές μονάδες της εκτροφής, του σφαγείου, του εργαστήριου επεξεργασίας κρέατος, της παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, του κρεοπωλείου, της επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων και παραπροϊόντων και των υπηρεσιών και υποπροϊόντων rendering.
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace 2018” στην κατηγορία εταιρειών από 20-49 εργαζόμενους.
Η ΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΝΟΧ πιστή στις αρχές της για συνεχή εξέλιξη διαθέτει πλέον μια πλήρη σειρά ανανεωμένων θαλάμων θερμικής επεξεργασίας. Η νέα σειρά θαλάμων ενσωμάτωσε καινοτόμες λύσεις για να δώσει στους θαλάμους την δυνατότητα εφαρμογής σε όλων των ειδών τα προϊόντα κρέας-πουλερικά-γαλακτοκομικά-ψάρι κ.τ.λ. Η θερμική επεξεργασία τροφίμων είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία και απαιτεί εξειδικευμένη προσέγγιση ανάλογα με τις ιδιομορφίες του κάθε προϊόντος. Έτσι τις περισσότερες φορές ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός θαλάμου είναι μια χρονοβόρα εξατομικευμένη διαδικασία. Η ανάγκη όμως για μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών, ανταγωνιστικές τιμές και καλύτερους χρόνους παράδοσης, ώθησε την ΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΝΟΧ στον επανασχεδιασμό των θαλάμων.
H biztec, κατέχοντας ηγετική μερίδα επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε εταιρίες, βιομηχανίες & βιοτεχνίες επεξεργασίας κρεάτων στην Ελλάδα, με βασικό όπλο το μοναδικό σύστημα ιχνηλασιμότητας και διαχείρισης παραγωγής Odysseus, ολοκλήρωσε επιτυχώς την εγκατάσταση στην εταιρεία στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας Κρεαταγορά Α/φοι Κούντουρου στη Λευκωσία.
H MULTIVAC ΕΛΛΑΣ πρωτοπόρος στον τομέα της συσκευασίας στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά, ανακοινώνει την άμεση συνεργασία της με την εταιρεία Rühle GmbH, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της επεξεργασίας κρέατος, για τη βιομηχανία αλλαντικών και κρέατος. Η αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών έρχεται να καλύψει με αποτελεσματικό τρόπο την ανάγκη για ολοκληρωμένες λύσεις στο τομέα της επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος και αλλαντικών.
Η εταιρεία ORTHOFEET είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Birkenstock Professional. Συνεργάζεται με βιομηχανίες τροφίμων, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κρεοπωλεία και εξειδικευμένα καταστήματα με εξοπλισμό και ρουχισμό επαγγελματιών. Τα στελέχη της έχουν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση και προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υγιεινή του ποδός και για την σωστή επιλογή υποδήματος.
Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 η ‘’Ι.Κ.Ε’’ εγκαινίασε νέα πτέρυγα στις εγκαταστάσεις της και νέα εταιρεία με την επωνυμία «ΜΠΑΚΡΑΤΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» με σκοπό να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της και να απευθυνθεί...
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 για την προώθηση αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά ή/και σε τρίτες χώρες, υπέβαλε...
Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο τόσο της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της αυθεντικότητας των Ελληνικών τροφίμων, εντείνει τους σχετικούς ελέγχους, σε συνεργασία και με το Υπουργείο...
«Με κοινή πρωτοβουλία ΠΕΚ και ΣΕΚ συνδιοργανώνεται την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της τεράστιας...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr