Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση “Technology Day” με θέμα την υλοποίηση του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού 1169/2011 για την επισήμανση των αλλεργιογόνων και διατροφικών πληροφοριών σε τρόφιμα και ποτά.
Το εργαστήριο Food Chemist M. Sc είναι εξειδικευμένο σε μοριακές Τεχνικές και είναι διαπιστευμένο από το 2008 ( ΕΣΥΔ 489) για τέτοιου είδους δοκιμές για ανίχνευση Γενετικής Τροποποίησης σε κατηγορίες τροφίμων.
Εγκρίθηκε καινοτόμο πρόγραμμα για την παραγωγή χοιρινού κρέατος που στοχεύει στη δυνατότητα χρησιμοποίησης εγχώρια παραγόμενων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών σε αντικατάσταση του σογιάλευρου. Την έγκριση για το πρόγραμμα έλαβε το τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα τρέξει το πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Huzhong στην Κίνα και τη Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου (ΒΙ.Κ.Η).
Ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων και στον τομέα των τροφίμων και της αγροτικής ανάπτυξης προβλέπεται μέσω χωριστού Ταμείου Καινοτομίας, το οποίο συστάθηκε με απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής να προσεγγίσει την αγορά και τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι να φτάσουν στο ράφι, επιχειρεί να μειώσει, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone, «totheshelf» που δημιούργησαν οι εκδόσεις ΑγροΤύπος και διατίθεται, εντελώς δωρεάν, στο App Store.
Ο ΕΦΕΤ συντονίζει, προγραμματίζει και υλοποιεί τα προγράμματα κατάρτισης Επιθεωρητών ΕΦΕΤ και των Επιθεωρητών που ασκούν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων στη χώρα, στο πλαίσιο του Κανονισμού 882/2004/ΕΚ. Για το έτος 2013, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή 32 επίσημων προγραμμάτων ελέγχου καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων.
Η διερεύνηση των δυνατοτήτων μεταφοράς σημαντικών ιδιοτήτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο αυγό και στο κρέας πουλερικών αποτελεί το αντικείμενο του ερευνητικού προγράμματος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής στο ΤΕΙ Φλώρινας.
Νέες τεχνικές παρασκευής κρέατος και η ποιότητα κρέατος στον τομέα υπηρεσιών εστίασης της Κύπρου παρουσιάστηκαν σε δύο σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδιοργάνωση του Intercollege, του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Οργανισμού Αγγλικού Βόειου και Πρόβειου Κρέατος - EBLEX.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr