Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση “Technology Day” με θέμα την υλοποίηση του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού 1169/2011 για την επισήμανση των αλλεργιογόνων και διατροφικών πληροφοριών σε τρόφιμα και ποτά.
Το εργαστήριο Food Chemist M. Sc είναι εξειδικευμένο σε μοριακές Τεχνικές και είναι διαπιστευμένο από το 2008 ( ΕΣΥΔ 489) για τέτοιου είδους δοκιμές για ανίχνευση Γενετικής Τροποποίησης σε κατηγορίες τροφίμων.
Εγκρίθηκε καινοτόμο πρόγραμμα για την παραγωγή χοιρινού κρέατος που στοχεύει στη δυνατότητα χρησιμοποίησης εγχώρια παραγόμενων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών σε αντικατάσταση του σογιάλευρου. Την έγκριση για το πρόγραμμα έλαβε το τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα τρέξει το πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Huzhong στην Κίνα και τη Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου (ΒΙ.Κ.Η).
Ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων και στον τομέα των τροφίμων και της αγροτικής ανάπτυξης προβλέπεται μέσω χωριστού Ταμείου Καινοτομίας, το οποίο συστάθηκε με απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής να προσεγγίσει την αγορά και τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι να φτάσουν στο ράφι, επιχειρεί να μειώσει, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone, «totheshelf» που δημιούργησαν οι εκδόσεις ΑγροΤύπος και διατίθεται, εντελώς δωρεάν, στο App Store.
Ο ΕΦΕΤ συντονίζει, προγραμματίζει και υλοποιεί τα προγράμματα κατάρτισης Επιθεωρητών ΕΦΕΤ και των Επιθεωρητών που ασκούν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων στη χώρα, στο πλαίσιο του Κανονισμού 882/2004/ΕΚ. Για το έτος 2013, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή 32 επίσημων προγραμμάτων ελέγχου καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων.
Η διερεύνηση των δυνατοτήτων μεταφοράς σημαντικών ιδιοτήτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο αυγό και στο κρέας πουλερικών αποτελεί το αντικείμενο του ερευνητικού προγράμματος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής στο ΤΕΙ Φλώρινας.
Νέες τεχνικές παρασκευής κρέατος και η ποιότητα κρέατος στον τομέα υπηρεσιών εστίασης της Κύπρου παρουσιάστηκαν σε δύο σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδιοργάνωση του Intercollege, του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Οργανισμού Αγγλικού Βόειου και Πρόβειου Κρέατος - EBLEX.
Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 η ‘’Ι.Κ.Ε’’ εγκαινίασε νέα πτέρυγα στις εγκαταστάσεις της και νέα εταιρεία με την επωνυμία «ΜΠΑΚΡΑΤΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» με σκοπό να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της και να απευθυνθεί...
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 για την προώθηση αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά ή/και σε τρίτες χώρες, υπέβαλε...
Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο τόσο της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της αυθεντικότητας των Ελληνικών τροφίμων, εντείνει τους σχετικούς ελέγχους, σε συνεργασία και με το Υπουργείο...
«Με κοινή πρωτοβουλία ΠΕΚ και ΣΕΚ συνδιοργανώνεται την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της τεράστιας...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr