Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση “Technology Day” με θέμα την υλοποίηση του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού 1169/2011 για την επισήμανση των αλλεργιογόνων και διατροφικών πληροφοριών σε τρόφιμα και ποτά.
Το εργαστήριο Food Chemist M. Sc είναι εξειδικευμένο σε μοριακές Τεχνικές και είναι διαπιστευμένο από το 2008 ( ΕΣΥΔ 489) για τέτοιου είδους δοκιμές για ανίχνευση Γενετικής Τροποποίησης σε κατηγορίες τροφίμων.
Εγκρίθηκε καινοτόμο πρόγραμμα για την παραγωγή χοιρινού κρέατος που στοχεύει στη δυνατότητα χρησιμοποίησης εγχώρια παραγόμενων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών σε αντικατάσταση του σογιάλευρου. Την έγκριση για το πρόγραμμα έλαβε το τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα τρέξει το πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Huzhong στην Κίνα και τη Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου (ΒΙ.Κ.Η).
Ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων και στον τομέα των τροφίμων και της αγροτικής ανάπτυξης προβλέπεται μέσω χωριστού Ταμείου Καινοτομίας, το οποίο συστάθηκε με απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής να προσεγγίσει την αγορά και τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι να φτάσουν στο ράφι, επιχειρεί να μειώσει, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone, «totheshelf» που δημιούργησαν οι εκδόσεις ΑγροΤύπος και διατίθεται, εντελώς δωρεάν, στο App Store.
Ο ΕΦΕΤ συντονίζει, προγραμματίζει και υλοποιεί τα προγράμματα κατάρτισης Επιθεωρητών ΕΦΕΤ και των Επιθεωρητών που ασκούν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων στη χώρα, στο πλαίσιο του Κανονισμού 882/2004/ΕΚ. Για το έτος 2013, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή 32 επίσημων προγραμμάτων ελέγχου καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων.
Η διερεύνηση των δυνατοτήτων μεταφοράς σημαντικών ιδιοτήτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο αυγό και στο κρέας πουλερικών αποτελεί το αντικείμενο του ερευνητικού προγράμματος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής στο ΤΕΙ Φλώρινας.
Νέες τεχνικές παρασκευής κρέατος και η ποιότητα κρέατος στον τομέα υπηρεσιών εστίασης της Κύπρου παρουσιάστηκαν σε δύο σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδιοργάνωση του Intercollege, του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Οργανισμού Αγγλικού Βόειου και Πρόβειου Κρέατος - EBLEX.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr