5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στη Λαμία

5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στη Λαμία

Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει αύριο τις εργασίες του το 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων στη Λαμία.

Το Φόρουμ, το οποίο  θέτει ως στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στον αγροδιατροφικό τομέα, συνδιοργανώνουν, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η εταιρία–μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας συμμετέχει στις B2B συναντήσεις με 35 επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ των προϊόντων που θα προωθηθούν στη γερμανική αγορά βρίσκονται προϊόντα όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, γλυκαντικά, μέλι και προϊόντα μελιού, αρωματικά φυτά, ξηροί καρποί κ.α., ενώ στο πλαίσιο του φόρουμ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των Γερμανών εισαγωγέων στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας.

Σημειώνεται ότι το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Λαμιέων.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Marc Bogdahn, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Αθανάσιος Συριανός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλης Γούναρης και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νικόλαος Σταυρογιάννης. Στη διάρκεια του Φόρουμ θα μιλήσουν οι: Ελένη Κολιοπούλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, Ελίνα Ριζάκου, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Marketing της εταιρίας Γ.Κ ΡΙΖΑΚΟΣ., Αλέξανδρος Αραμπατζής, Γενικός Διευθυντής WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Νίκος Κατσαρός, τ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και ∆ιευθυντής Τμήματος ∆ιατροφολογίας του New York College, Μιχαέλα Μπαλή, Εκπρόσωπος για την Ελλάδα & Κύπρο του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (GTAI), Δρ. Αντώνης Περδικάρης, Project Manager, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, Συντονιστής Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Μελών Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Τρόφιμα», Αριστοτέλης Καρβέλας, Πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού και Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, Διαχειριστής Εναλλακτικών Επενδύσεων, Attica Finance.

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα πραγματοποιηθούν επίσης οι παρουσιάσεις των γερμανικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στις εργασίες του, ενώ την πρώτη μέρα του Φόρουμ θα παρατεθεί δείπνο για τους συμμετέχοντες στο ΕΠΑΥΛΙΣ-ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΡΩΝΗ.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί, για πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα του Φόρουμ, να απευθυνθεί στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στα τηλέφωνα: 210 64 19 038 και 210 64 19 025. Πληροφορίες διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις.

 

 

 

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα - Προβλήματα Προοπτικές». Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή ενέργεια προβολής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος της μάρκας Bovillage στο εστιατόριο Balcony, στην οδό Βεΐκου 1, στο Κουκάκι.
Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση...

Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr