Θερμά υποδέχτηκαν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης το MEAT PLACE TOUR

Θερμά υποδέχτηκαν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης το MEAT PLACE TOUR

Οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στο MEAT PLACE TOUR και στην 8η κατά σειρά ημερίδα που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 από το περιοδικό MEAT PLACE με την υποστήριξη της Σχολής και του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του οποίου έδωσαν σύσσωμα το δυναμικό «παρών». Πιο συγκεκριμένα πάνω από 150 συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις και αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη στρογγυλή τράπεζα εξακολούθησε και μετά το πέρας της ημερίδας και κράτησε μέχρι τις 11.00 μ.μ.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν επαγγελματίες από όλους του τομείς του κρέατος, ακαδημαϊκοί, έμποροι, αντιπρόσωποι, συνδικαλιστικοί φορείς, κρεοπώλες, βιοτέχνες, παραγωγοί, κτηνοτρόφοι κ.α. που είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για τα τεκταινόμενα του κλάδου αλλά και να θέσουν τις απορίες και τα ερωτήματά τους.

Τη Σχολή εκπροσώπησε ο Δρ. Ευάγγελος Βέργος, Διευθυντής του τμήματος Δια Βίου Μάθησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και καθηγητής του Κολεγίου Περρωτής.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο κ. Θεόδωρος Δημητριάδης, Managing Director o.mind creatives και εκδότης του περιοδικού MEAT PLACE, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για τη θερμή ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα συμμετοχής και για τη μαζική παρουσία τους.

Ακολούθως ο marketing director της o.mind creatives κ. Αντώνης Μοσχονίδης, παρουσίασε όλες τις πληροφορίες για τη διοργάνωση της 5ης έκθεσης MEAT DAYS που θα λάβει χώρα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo. Κάλεσε δε όλους τους παρευρισκομένους να δώσουν και φέτος το δυναμικό «παρών» στη μοναδική έκθεση του κλάδου, που στηρίζει και προβάλλει με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τον επαγγελματία και τα προϊόντα του.

Εν συνεχεία ξεκίνησε το 1ο μέρος της ημερίδας, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι νέες επιχειρηματικές τάσεις καθώς και οι καινοτόμες τεχνολογίες για τον εξοπλισμό κρεοπωλείων, εργαστηρίων και επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Γκαρμπούνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Κρέας και Marketing» (η ομιλία του θα δημοσιευθεί στο τεύχος Ιουλίου- Αυγούστου Τ.69 που θα κυκλοφορήσει σύντομα). Ακολούθως ο κ. Νίκος Κασαλιάς, κτηνίατρος – μικροβιολόγος, εκπαιδευτής επιθεωρητών ΕΦΕΤ & Συναρμόδιων Φορέων, παρουσίασε τη νέα επιχειρηματική ευκαιρία MEAT & GRILL που αφορά στα κρεοπωλεία και στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις απαιτήσεις και τους όρους αδειοδότησης και εξήγησε πώς μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μια τέτοιου είδους επιχείρηση.

Ο κ. Αχιλλέας Βασιλόπουλος, Account Manager, Channel Commercial Dept N.Greece της εταιρείας Singular Logic στην ομιλία του με τίτλο «Nice to… “Meat” you!» ανέπτυξε λεπτομερώς τις προτάσεις της εταιρείας για την οργάνωση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Για το ρόλο του κρεοπωλείου στη νέα εποχή μίλησε εν συνεχεία ο Διευθυντής Πωλήσεων Λιανικής της Bizerba Hellas κ. Σωτήρης Ράγκος και παρουσίασε όλες τις τελευταίες προτάσεις της εταιρείας για τον εξοπλισμό των επιχειρήσεων.

«Συσκευασία Κρέατος: Τεχνολογία & Εφαρμογές» ήταν ο τίτλος της ομιλίας του κ. Ντίνου Μάτσου, Διευθυντή Πωλήσεων της Multivac Hellas, ο οποίος ανέπτυξε όλες τις δυνατότητες συσκευασίας που έχουν πλέον τα κρεοπωλεία.

Για το κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης κρέατος Odysseus ERP που δίνει λύση στην οργάνωση των επιχειρήσεων από την παραλαβή μέχρι την επεξεργασία & τη λιανική διάθεση μίλησε ο κ. Γιώργος Κακαβάς, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας BizTEC

Τέλος, το πολυμηχάνημα Rational, που έφερε την επανάσταση στη ζεστή γωνιά και στη θερμική επεξεργασία τροφίμων παρουσίασε ο Executive Chef κ. Αντώνης Πανουσιάδης.

Στρογγυλή τράπεζα

Στη στρογγυλή τράπεζα που ακολούθησε παρουσιάστηκαν η έρευνα αγοράς που διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του περιοδικού MEAT PLACE και είχε ως κεντρικό θέμα τα κρεοπωλεία και γενικό τίτλο: «Τι κρέας προτιμούν οι Έλληνες, από πού συνηθίζουν να το αγοράζουν και τι ζητούν από τον κρεοπώλη τους»; (Στοιχεία 2016). Αναπτύχθηκαν επίσης οι κρίσιμες ερωτήσεις για τις νομοθεσίες που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου και τέλος παρουσιάστηκαν πραγματικές εφαρμογές σύμπραξης στον τομέα του κρέατος.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, καθηγητής του τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Δημήτρης Βασιλειάδης, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας Interview, Δημήτρης Γκαρμπούνης, πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν.  Θεσσαλονίκης και Νίκος Κασαλιάς, Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος, Εκπαιδευτής Επιθεωρητών ΕΦΕΤ & Συναρμόδιων Φορέων. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Διαμαντίδης.

Η o.mind creatives και το περιοδικό MEAT PLACE ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες για τη δυναμική παρουσία τους, τη διοίκηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για την παραχώρηση του χώρου και για τη συνολική υποστήριξη καθώς και το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης κ. Γκαρμπούνη για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της ημερίδας.

Ευχαριστούν επίσης θερμά τους χορηγούς της ημερίδας καθώς και τους καθηγητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις τους.

 

 

 

 

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα - Προβλήματα Προοπτικές». Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή ενέργεια προβολής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος της μάρκας Bovillage στο εστιατόριο Balcony, στην οδό Βεΐκου 1, στο Κουκάκι.
Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση...

Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr