Δανία: Πρόταση για «φόρο κόκκινου κρέατος» για την προστασία του περιβάλλοντος

Δανία: Πρόταση για «φόρο κόκκινου κρέατος» για την προστασία του περιβάλλοντος

Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα».

Η κυβέρνηση της Δανίας εξετάζει την πρόταση του Συμβούλιου Δεοντολογίας που συνέστησε αρχικά φόρο μόνο για το βόειο κρέας και μελλοντικά για όλα τα κόκκινα κρέατα. Τελικά, ο σκοπός είναι η φορολόγηση όλων των τροφίμων σε όλα τα επίπεδα, ανάλογα με τις κλιματικές επιπτώσεις από την παραγωγή τους.

Η πρόταση πέρασε από το συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι θα υποβληθεί τώρα προς εξέταση από την κυβέρνηση.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, το συμβούλιο δήλωσε ότι δεν είναι αρκετό να βασιστούν στον «ηθικό καταναλωτή» επειδή η κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

«Ο τρόπος ζωής της Δανίας δεν είναι καθόλου βιώσιμος για το κλίμα και εάν θέλουμε να ανταποκριθούμε στον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού και να διατηρήσουμε την παγκόσμια υπερθέρμανση κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, είναι απαραίτητο να δράσουμε γρήγορα και αυτό περιλαμβάνει τα τρόφιμα», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Τα βοοειδή είναι υπεύθυνα για το 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και η παραγωγή τροφίμων συνολικά αντιπροσωπεύει ποσοστό μεταξύ 19% και 29%, σύμφωνα με το συμβούλιο.

Εξάλλου, πέρυσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ταξινόμησε το επεξεργασμένο κρέας ως καρκινογόνο ουσία, μαζί με το αλκοόλ, τον αμίαντο, το αρσενικό και τα τσιγάρα, μεταξύ άλλων, και ανέφερε επίσημα ότι το φρέσκο ​​κόκκινο κρέας είναι κακό για την υγεία.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr