Δανία: Πρόταση για «φόρο κόκκινου κρέατος» για την προστασία του περιβάλλοντος

Δανία: Πρόταση για «φόρο κόκκινου κρέατος» για την προστασία του περιβάλλοντος

Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα».

Η κυβέρνηση της Δανίας εξετάζει την πρόταση του Συμβούλιου Δεοντολογίας που συνέστησε αρχικά φόρο μόνο για το βόειο κρέας και μελλοντικά για όλα τα κόκκινα κρέατα. Τελικά, ο σκοπός είναι η φορολόγηση όλων των τροφίμων σε όλα τα επίπεδα, ανάλογα με τις κλιματικές επιπτώσεις από την παραγωγή τους.

Η πρόταση πέρασε από το συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι θα υποβληθεί τώρα προς εξέταση από την κυβέρνηση.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, το συμβούλιο δήλωσε ότι δεν είναι αρκετό να βασιστούν στον «ηθικό καταναλωτή» επειδή η κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

«Ο τρόπος ζωής της Δανίας δεν είναι καθόλου βιώσιμος για το κλίμα και εάν θέλουμε να ανταποκριθούμε στον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού και να διατηρήσουμε την παγκόσμια υπερθέρμανση κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, είναι απαραίτητο να δράσουμε γρήγορα και αυτό περιλαμβάνει τα τρόφιμα», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Τα βοοειδή είναι υπεύθυνα για το 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και η παραγωγή τροφίμων συνολικά αντιπροσωπεύει ποσοστό μεταξύ 19% και 29%, σύμφωνα με το συμβούλιο.

Εξάλλου, πέρυσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ταξινόμησε το επεξεργασμένο κρέας ως καρκινογόνο ουσία, μαζί με το αλκοόλ, τον αμίαντο, το αρσενικό και τα τσιγάρα, μεταξύ άλλων, και ανέφερε επίσημα ότι το φρέσκο ​​κόκκινο κρέας είναι κακό για την υγεία.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr