Δυναμική εκκίνηση και το 2018 για την καμπάνια Meet the Lamb – Εσπερίδα στις 21/2

Δυναμική εκκίνηση και το 2018 για την καμπάνια Meet the Lamb – Εσπερίδα στις 21/2

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος των επαγγελματιών. Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην εσπερίδα την οποία διοργανώνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου το συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Meet the Lamb, το οποίο «τρέχει» η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και συμπληρώνει σε λίγες εβδομάδες το πρώτο έτος της πολύπλευρης δραστηριότητάς του.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στοχεύει στην ενημέρωση και στην παραγωγική συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε κάθε κρίκο της αλυσίδας του πρόβειου κρέατος. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι των παραγωγών, του χονδρικού εμπορίου, εκπρόσωποι των κρεοπωλών, της μεταποίησης. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Σχολών Κρεοπωλών, του κλάδου της Εστίασης, του Τουρισμού, Κτηνίατροι, Ζωοτέχνες, Διατροφολόγοι, εκπρόσωποι Ενώσεων Καταναλωτών, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι του χώρου των Τροφίμων αλλά και του Γαστρονομικού Τύπου.

Οι διοργανωτές προσβλέπουν να δώσουν με την εκδήλωση μια σημαντική ώθηση στην καμπάνια Meet the Lamb, και να την αναδείξουν ως μία εθνική προσπάθεια που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή και ειλικρινή συνεργασία από όλους τους κρίκους της αλυσίδας του κρέατος. Σε πρώτο επίπεδο, εκτός από τα καίριας σημασίας ζητήματα που θα αναδείξουν εξειδικευμένοι ομιλητές, στην εσπερίδα πρόκειται επίσης να παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα και δράσεις της καμπάνιας Meet the Lamb, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον Οδηγό Κοπής Πρόβειου Κρέατος και στις νέες κοπές, σημείο-κλειδί της στρατηγικής του Meet the Lamb για τη δυναμική επανένταξη του πρόβειου κρέατος στο τραπέζι του καταναλωτή. Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται επίσης το δεύτερο μέρος της εσπερίδας, στο οποίο το λόγο παίρνουν επαγγελματίες από κάθε κρίκο της αλυσίδας του πρόβειου κρέατος.

Η εσπερίδα θα ξεκινήσει στις 14:30 με χαιρετισμό εκπροσώπων του ΥΠΑΑΤ και θα ολοκληρωθεί με μπουφέ όπου βεβαίως πρωταγωνιστής θα είναι το αρνίσιο κρέας.

Πληροφορίες εκδήλωσης

  • Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 2.00 μ.μ
  • Επίπεδο 5Α, Εθνική Λυρική Σκηνή,  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα
  • Από το Κέντρο της Αθήνας: Με την γραμμή 2 του μετρό, αποβιβαστείτε στον σταθμό «Συγγρού – Φιξ» και στην συνέχεια χρησιμοποιείστε τις γραμμές λεωφορείων Β2, 550. Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού).
  • Από Κηφισιά: Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο» στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα.
  • Από Πειραιά: Γραμμές Α1, Β1: Αποβιβάζεστε στη στάση «Τζιτζιφιές» επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου. Στη συνέχεια κινείστε επί της οδού με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα και δεξιά στην οδό Πεισιστράτου.
  • Με τρόλεϊ: Γραμμή 10 από την Πλατεία Χαλανδρίου. Αποβιβάζεστε στην στάση Επαμεινώνδα. Στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη βρίσκεται το παρκινγκ του ΚΠΙΣΝ δια μέσου του οποίου έχετε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.
  • Με τραμ: Αποβιβάζεστε στη στάση «Tζιτζιφιές» και κινείστε προς την Καλλιθέα  στην Ναυάρχου Βότση. Στρίβετε δεξιά στην Πεισιστράτου. Στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη βρίσκεται το παρκινγκ του ΚΠΙΣΝ δια μέσου του οποίου έχετε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
«Με κοινή πρωτοβουλία ΠΕΚ και ΣΕΚ συνδιοργανώνεται την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της τεράστιας...
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) συνεπής στις δεσμεύσεις προς τον συνάδελφο κρεοπώλη, με ομόφωνη απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της αποφάσισε την κατάθεση...
Δυναμικά ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 6η διοργάνωση της εξειδικευμένης κλαδικής έκθεσης MEAT & GRILL DAYS 2018 που πλέον έχει διευρύνει το χαρακτήρα και τα προϊόντα της εντάσσοντας στο δυναμικό...
Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της παγκόσµιας καµπάνιας “Love Your Local Market” 2018, που φιλοξενεί ο Οργανισµός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας...

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση σε γνωστό wine restaurant στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάστηκε η νέα σειρά αλλαντικών ΠΙΝΔΟΣ από ορεινό κοτόπουλο, 100% φρέσκο, χωρίς γλουτένη και χωρίς καμία απολύτως...
Στην Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Επιστημονικό Συνεδρίο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2018. Στη σχετική ανακοίνωση και στο κάλεσμα προς τα μέλη της η διοίκηση...
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 2η Παγκύπρια Διημερίδα Χοιροτροφίας, που συνδιοργάνωσαν οι 10 Κυπριακές εταιρείες VITATRACE NUTRITION, TOPIGS NORSVIN HELLAS, ACTIVET, AGROMEDICA, VETTAKY, PREMIER...
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Ημερίδα των Βαλκανικών χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2018 στο Ξενοδοχείο Sani beach στη Σάνη της Χαλκιδικής. Η 1η ημερίδα των Βαλκανικών χωρών,...

Το νέο της κατάστημα εγκαινιάζει η ΑΓΝΟMARKET MEAT. Πρόκειται για το 5ο κατά σειρά και βρίσκεται στο Περιστέρι, επί της Θηβών 80. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Μαϊου στις 19.00.
Η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών προκηρύσσει την, με απευθείας διαπραγμάτευση, ανάθεση εκτέλεσης εργασιών κοπής - τυποποίησης κρέατος σφάγιων για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της. Οι προσφορές...
Δυναμικά ξεκινά το δεύτερο έτος του Προγράμματος Meet the Lamb με τη διενέργεια της πρώτης μεγάλης δράσης που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ταυτόχρονα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα,...
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/4/2018 στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) συνάντηση αντιπροσωπείας στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Πεβερέτος Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr