Δυναμική εκκίνηση και το 2018 για την καμπάνια Meet the Lamb – Εσπερίδα στις 21/2

Δυναμική εκκίνηση και το 2018 για την καμπάνια Meet the Lamb – Εσπερίδα στις 21/2

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος των επαγγελματιών. Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην εσπερίδα την οποία διοργανώνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου το συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Meet the Lamb, το οποίο «τρέχει» η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και συμπληρώνει σε λίγες εβδομάδες το πρώτο έτος της πολύπλευρης δραστηριότητάς του.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στοχεύει στην ενημέρωση και στην παραγωγική συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε κάθε κρίκο της αλυσίδας του πρόβειου κρέατος. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι των παραγωγών, του χονδρικού εμπορίου, εκπρόσωποι των κρεοπωλών, της μεταποίησης. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Σχολών Κρεοπωλών, του κλάδου της Εστίασης, του Τουρισμού, Κτηνίατροι, Ζωοτέχνες, Διατροφολόγοι, εκπρόσωποι Ενώσεων Καταναλωτών, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι του χώρου των Τροφίμων αλλά και του Γαστρονομικού Τύπου.

Οι διοργανωτές προσβλέπουν να δώσουν με την εκδήλωση μια σημαντική ώθηση στην καμπάνια Meet the Lamb, και να την αναδείξουν ως μία εθνική προσπάθεια που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή και ειλικρινή συνεργασία από όλους τους κρίκους της αλυσίδας του κρέατος. Σε πρώτο επίπεδο, εκτός από τα καίριας σημασίας ζητήματα που θα αναδείξουν εξειδικευμένοι ομιλητές, στην εσπερίδα πρόκειται επίσης να παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα και δράσεις της καμπάνιας Meet the Lamb, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον Οδηγό Κοπής Πρόβειου Κρέατος και στις νέες κοπές, σημείο-κλειδί της στρατηγικής του Meet the Lamb για τη δυναμική επανένταξη του πρόβειου κρέατος στο τραπέζι του καταναλωτή. Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται επίσης το δεύτερο μέρος της εσπερίδας, στο οποίο το λόγο παίρνουν επαγγελματίες από κάθε κρίκο της αλυσίδας του πρόβειου κρέατος.

Η εσπερίδα θα ξεκινήσει στις 14:30 με χαιρετισμό εκπροσώπων του ΥΠΑΑΤ και θα ολοκληρωθεί με μπουφέ όπου βεβαίως πρωταγωνιστής θα είναι το αρνίσιο κρέας.

Πληροφορίες εκδήλωσης

  • Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 2.00 μ.μ
  • Επίπεδο 5Α, Εθνική Λυρική Σκηνή,  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα
  • Από το Κέντρο της Αθήνας: Με την γραμμή 2 του μετρό, αποβιβαστείτε στον σταθμό «Συγγρού – Φιξ» και στην συνέχεια χρησιμοποιείστε τις γραμμές λεωφορείων Β2, 550. Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού).
  • Από Κηφισιά: Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο» στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα.
  • Από Πειραιά: Γραμμές Α1, Β1: Αποβιβάζεστε στη στάση «Τζιτζιφιές» επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου. Στη συνέχεια κινείστε επί της οδού με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα και δεξιά στην οδό Πεισιστράτου.
  • Με τρόλεϊ: Γραμμή 10 από την Πλατεία Χαλανδρίου. Αποβιβάζεστε στην στάση Επαμεινώνδα. Στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη βρίσκεται το παρκινγκ του ΚΠΙΣΝ δια μέσου του οποίου έχετε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.
  • Με τραμ: Αποβιβάζεστε στη στάση «Tζιτζιφιές» και κινείστε προς την Καλλιθέα  στην Ναυάρχου Βότση. Στρίβετε δεξιά στην Πεισιστράτου. Στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη βρίσκεται το παρκινγκ του ΚΠΙΣΝ δια μέσου του οποίου έχετε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr