Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για άλλη μια χρονιά η ετήσια εκδήλωση της μάρκας γαλλικού βόειου κρέατος ανώτερης ποιότητας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Στο μαγευτικό χώρο της Λίμνης, διαμορφωμένο και διακοσμημένο για την περίσταση, το “παρών” έδωσαν επαγγελματίες του κλάδου – εισαγωγείς, αντιπρόσωποι, έμποροι, κρεοπώλες, εκπρόσωποι του Τύπου – που βρέθηκαν εκεί προσκεκλημένοι της Γαλλικής Διεπαγγελματικής Interbev και των γαλλικών εταιρειών μελών του Ομίλου Γαλλικού Βόειου Κρέατος.
Στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας « Άγιος Μόδεστος» διοργανώνει την 1η Γιορτή Κτηνοτρόφων που θα περιλαμβάνει δύο ημερίδες και ένα παραδοσιακό γλέντι.
Σε μια έναστρη καλοκαιρινή βραδιά κι υπό το φως των κεριών, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει -σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Σχολής- τον ετήσιο φιλανθρωπικό «Χορό Κάτω από τ’ Άστρα» την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 21:00 στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall της Σχολής. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης, διατίθενται για το πρόγραμμα υποτροφιών της Σχολής και του Perrotis College για μαθητές και σπουδαστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση της ΄Ερευνας Υποψηφίων Διδακτόρων της Σχολής Τροφίμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης» θα πραγματοποιήσει η Σχολή Τροφίμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), στις 25 Μαΐου 2017 και ώρα 9 π.μ. στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η βιομηχανία τροφίμων δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από την επερχόμενη ψηφιοποίηση στις γραμμές παραγωγής και στην τελική συσκευασία των προϊόντων. Η διασφάλιση της ποιότητας και η ανάγκη για εξατομικευμένη συσκευασία είναι δύο μόνο από τις πολλές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει.
Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 8 στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017. Για μια ακόμη χρονιά το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης έδωσε το δυναμικό παρόν, αντιπροσωπεύοντας επάξια τον παραδοσιακό κρεοπώλη στα μάτια του καταναλωτικού κοινού. Στην εκδήλωση, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο με την εθελοντική προσφορά κρεοπωλών-μελών του Σωματείου, παρουσίασαν με δεξιοτεχνία τρόπους κοπής, αποστέωσης και τεμαχισμού κρεάτων, τα οποία μετέπειτα μετέτρεψαν σε παραδοσιακά κρεατοκσευάσματα τα οποία με κλήρωση διανεμήθηκαν στον κόσμο που παρακολουθούσε το γεγονός.
Έτοιμο για τη συμμετοχή του στην 82η ΔΕΘ είναι το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο θα έχει και φέτος δυναμική παρουσία στην έκθεση και στο περίπτερό του θα υποδεχτεί τα μέλη του και τους καταναλωτές για να συζητήσει μαζί τους όλα όσα αφορούν τον κλάδο του κρέατος.
To Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο, ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις του μάρκετινγκ και της εταιρικής επικοινωνίας. Πρόκειται για έναν εντατικό κύκλο μαθημάτων συνολικής διάρκειας 18 ωρών, για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τη γνώση τους και να εξειδικευτούν στο Digital Marketing.
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διοργάνωση και διεξαγωγή του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από 4 - 6 Οκτωβρίου 2017. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ενημερώνονται τα μέλη της και κάθε ενδιαφερόμενος επί των εξελίξεων της Ζωικής Παραγωγής και της διεξαγόμενης στην Ελλάδα έρευνας σε θέματα Διατροφής, Γενετικής Βελτίωσης, Εκτροφής Παραγωγικών Ζώων και Υδρόβιων Οργανισμών, Αναπαραγωγής, Φυσιολογίας και Υγιεινής των αγροτικών ζώων.
Με την καλύτερη διάθεση προσήλθαν τα μέλη της ‘Ενωσης Κρεοπωλών Αθηνών – Αττικής «Οι Ταξιάρχες» μαζί με τις οικογένειές τους στον ετήσιο χορό που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 11 Μαρτίου στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Το Μυστικό». Η διοίκηση της ‘Ενωσης υποδέχτηκε καλούς φίλους και συνεργάτες στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης για τους συναδέλφους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν έστω για λίγο από την πεζή καθημερινότητα.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr