Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για άλλη μια χρονιά η ετήσια εκδήλωση της μάρκας γαλλικού βόειου κρέατος ανώτερης ποιότητας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Στο μαγευτικό χώρο της Λίμνης, διαμορφωμένο και διακοσμημένο για την περίσταση, το “παρών” έδωσαν επαγγελματίες του κλάδου – εισαγωγείς, αντιπρόσωποι, έμποροι, κρεοπώλες, εκπρόσωποι του Τύπου – που βρέθηκαν εκεί προσκεκλημένοι της Γαλλικής Διεπαγγελματικής Interbev και των γαλλικών εταιρειών μελών του Ομίλου Γαλλικού Βόειου Κρέατος.
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/9/2017 συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΚ στην Αθήνα, στα γραφεία του Μάρνης 34. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Πεβερέτος Παναγιώτης ενημέρωσε τα μέλη για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία και για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για πολλά από αυτά από το ΣΕΚ και κυρίως για: Τη συνάντηση αντιπροσωπίας του ΣΕΚ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Τσιρώνη με κύρια ζητήματα τις εισαγωγές πρόβειου γάλακτος και τις μειώσεις τιμών από ορισμένους μεταποιητές οι οποίοι αυθαιρετούν σε βάρος της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας μειώνοντας συστηματικά και αναιτιολόγητα τις ήδη συμφωνημένες τιμές με τους παραγωγούς.
Καλλιτέχνες του… κρέατος είναι, ουσιαστικά, τα μέλη της ομάδας κρεοπωλών, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας τον Μάρτιο του 2018. Η συμμετοχή της ομάδας -τρία από τα έξι μέλη της οποίας αποτελούνται από Χανιώτες- στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αποφασίστηκε από έναν άνθρωπο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια φροντίζει με ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο να βελτιώνει καθημερινά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του, ανεβάζοντας το επίπεδο του οικογενειακού κρεοπωλείου (Meating ΑΒΕΕ), το οποίο λειτουργεί από το 1949, σε άλλα επίπεδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά εστία ευλογιάς του προβάτου, σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή Μανταμάδου. Ήδη εκδόθηκε απόφαση λήψης μέτρων στην μολυσμένη εκμετάλλευση, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου και σφάγησαν όλα τα ζώα της εκτροφής, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανσή της.
Έτοιμο για τη συμμετοχή του στην 82η ΔΕΘ είναι το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο θα έχει και φέτος δυναμική παρουσία στην έκθεση και στο περίπτερό του θα υποδεχτεί τα μέλη του και τους καταναλωτές για να συζητήσει μαζί τους όλα όσα αφορούν τον κλάδο του κρέατος.
Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 8 στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017. Για μια ακόμη χρονιά το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης έδωσε το δυναμικό παρόν, αντιπροσωπεύοντας επάξια τον παραδοσιακό κρεοπώλη στα μάτια του καταναλωτικού κοινού. Στην εκδήλωση, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο με την εθελοντική προσφορά κρεοπωλών-μελών του Σωματείου, παρουσίασαν με δεξιοτεχνία τρόπους κοπής, αποστέωσης και τεμαχισμού κρεάτων, τα οποία μετέπειτα μετέτρεψαν σε παραδοσιακά κρεατοκσευάσματα τα οποία με κλήρωση διανεμήθηκαν στον κόσμο που παρακολουθούσε το γεγονός.
Υπόμνημα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων κ. Τσιρώνη έστειλε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ με θέμα την εφαρμογή της αναγραφής προέλευσης του κρέατος. Όπως τονίζει η ΠΟΚΚ, η ομάδα εργασίας που συστάθηκε με τη συμφωνία του Υπουργού κ. Αποστόλου, δε λειτούργησε ποτέ ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση στο θέμα των ελληνοποιήσεων στα σημεία λιανικής πώλησης, χωρίς να στοχοποιείται ένας μόνο κλάδος, δηλάδή των κρεοπωλών. Αναμένουν, όπως τονίζουν, μια συνάντηση με το προεδρείο της ΕΔΟΚ για να αναλύσουν το θέμα διεξοδικά. Το υπόμνημα αυτό κοινοποίησε η ΠΟΚΚ και στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος / ΕΔΟΚ.
Στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας « Άγιος Μόδεστος» διοργανώνει την 1η Γιορτή Κτηνοτρόφων που θα περιλαμβάνει δύο ημερίδες και ένα παραδοσιακό γλέντι.
Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας / ΣΕΚ μέσω του οποίου παρουσιάζει τα μέτρα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση με στόχο τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Ελληνικής κτηνοτροφίας.
Ο ΕΦΕΤ με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με την παρουσία της δραστικής ουσίας fipronil σε αυγά και προϊόντα τους στην Ελλάδα: «Το fipronil είναι ένα ευρέως φάσματος εντομοκτόνο και ακαρεοκτόνο. Επιτρέπεται για χρήση στην καταπολέμηση εντόμων, όπως ψύλλοι, ψείρες, τσιμπούρια και ακάρεα σε κατοικίδια ζώα, όπως σκύλοι και γάτες. Έχει εγκριθεί, επίσης, η χρήση του ως φυτοπροστατευτική δραστική ουσία για τον έλεγχο διαφόρων εντόμων του εδάφους. Η χρήση του περιορίζεται σε σπόρους λαχανικών (όπως πράσο, κρεμμύδι, κουνουπίδι, μπρόκολο κ.α.). Δεν επιτρέπεται η χρήση του fipronil σε παραγωγικά ζώα, όπως πουλερικά. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση του σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Στον Καν. 396/2005 ορίζονται τα ανώτατα όρια (0,005 mg/kg – ppm) μεταξύ άλλων σε αυγά και κρέας πουλερικών.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr