MEST ΕΠΕ: Τα μυστικά του dry aging

MEST ΕΠΕ: Τα μυστικά του dry aging

Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ωρίμανση του βόειου κρέατος μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες. Πρώτον, ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι κρίσιμος για να επιβραδύνει και σχεδόν να σταματήσει τη διαδικασία σήψης.

Το βόειο κρέας  που λαμβάνεται αμέσως μετά τη σφαγή θα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία πυρήνα κοντά στους 0 βαθμούς. Δεύτερον , η ροή του αέρα είναι κρίσιμη. Η αύξηση στη ροή του αέρα μέσα στο θάλαμο ωρίμανσης είναι απαραίτητη για να βεβαιωθείτε ότι το νωπό βόειο κρέας στεγνώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην επιφάνεια σταματώντας τα βακτηρίδια και την ανάπτυξη μούχλας.

Τέλος η υγρασία είναι εξίσου σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. Σε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης υγρασίας μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα, ενώ από την άλλη, αν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή το βόειο κρέας θα στεγνώσει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα μια μπριζόλα στεγνή χωρίς χυμούς. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν αν δώσεις στο κρέας χρόνο, μέσα σε ένα  χώρο ξηράς ωρίμανσης όπως ο θάλαμος ωρίμανσης κρέατος  DRY AGER.

Όλα αυτά τα κάνει για εσάς ο θάλαμος DRY AGER.  Ο θάλαμος είναι κατάλληλος για κρεοπωλεία, steak houses, εστιατόρια και σπίτια που θέλουν να πάρουν μαλακό κρέας υψηλότερης ποιότητας.  Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμάμε το φρέσκο κρέας, το σιτεμένο όμως έχει άλλη χάρη.

MEST ΕΠΕ

Τηλ.: 210 6030539 • www.mest.gr

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
«Ο κλάδος της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας αντιπροσωπεύει τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων προς όφελος του καταναλωτή»
Η εταιρεία ΛΑΚΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζει εξ ολοκλήρου και διαθέτει στην αγορά τον ανοξείδωτο αυτόματο θάλαμο με ανοξείδωτες αντιστάσεις για ψήσιμο ή βράσιμο κρέατος και τροφίμων. Είναι μονοβάγονος...
Με αδιάλειπτη λειτουργία 55 ετών η οικογενειακή επιχείρηση ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας κοτόπουλων. Έχοντας πια αναλάβει η νέα γενιά της οικογένειας...
Η ΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΝΟΧ πιστή στις αρχές της για συνεχή εξέλιξη διαθέτει πλέον μια πλήρη σειρά ανανεωμένων θαλάμων θερμικής επεξεργασίας. Η νέα σειρά θαλάμων ενσωμάτωσε καινοτόμες λύσεις για να δώσει...

Με επιστολή της προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών τον καλεί έστω και την ύστατη στιγμή να ξεσκεπάσει και να σταματήσει τον αθέμιτο...
Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση τόσο της ΠΟΚΚ όσο και του ΣΕΒΕΚ περί αποχώρησής τους από την ΕΔΟΚ ο πρόεδρος της κ. Ελευθέριος Γίτσας, μέσω ανοικτής επιστολής, τους απαντά στην απόφασή τους...
Η εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει των εορτών του Πάσχα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εμπορική δραστηριότητα συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου,...
Με την εκλογή νέας Διοίκησης ολοκληρώθηκαν στις 28/3/18 οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ. Πρόεδρος...

«Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών 178/2002, 882/2004 και 1169/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των Εκτελεστικών Κανονισμών...
Η Διεύθυνση Ελέγχων Γάλακτος & Κρέατος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr) δημιούργησε σελίδα στο facebook για την εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ με σκοπό να μπορούν οι επιχειρήσεις και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται...
Η ‘Ενωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες» θα πραγματοποιήσουν στις 18 Απριλίου τακτική Γενική Συνέλευση. Στο κάλεσμα προς τα μέλη αναφέρουν τα εξής:
Ομόφωνα το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε κατά τη Γ.Σ., που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, να μην κάνει καμία ενέργεια στην τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναγραφή προέλευσης...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr