Με σαφήνεια θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης του κρέατος που χρησιμοποιείται ως συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως συμβαίνει και με το νωπό βοδινό κρέας. Αυτό υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές με το ψήφισμα που υιοθέτησαν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, και κάλεσαν την Επιτροπή, η οποία δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με το θέμα αυτό στα τέλη του 2013, να υποβάλει νομοθετική πρόταση.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Πληροφορικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατόπιν συνεχών ερωτημάτων από χειριστές τροφίμων και επιχειρήσεις σε σχέση με την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων, καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων καθώς και τους ενδιαφερομένους προς εκπαίδευση χειριστές τροφίμων να είναι πολύ προσεκτικοί σε σχέση με την ενημέρωση που πιθανώς λαμβάνουν για την εκπαίδευσή τους και να έρχονται σε επικοινωνία με το Τμήμα Εκπαίδευσης (210-6971611 – 210-6971523) της ανωτέρω Διεύθυνσης για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία επί των προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Εξηγήσεις ζήτησε, μέχρι αύριο Μ. Τρίτη, από την εταιρεία Lidl το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη σύγχυση και την ταλαιπωρία που προκάλεσε στους καταναλωτές σχετικά με την πώληση του νωπού αρνιού στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό.

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό και αποχωρήσεις έφερε μαζί του το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου. Οι αλλαγές αφορούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και στο Περιβάλλοντος.

Πιο απλοποιημένος και σαφής είναι ο νέος Αγορανομικός Κώδικας που μετονομάστηκε σε «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. Έχει ήδη δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 2044/22-08-2013).
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλο την Παρασκευή 18 Ιουλίου η υπ’ αριθμ. 464/92592/16-7-2014 απόφαση με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων»
Λίγες μέρες πριν το Πάσχα και το θέμα του οβελία «ανάβει φωτιές».Τόσο η τελική τιμή του όσο και η ποιότητά του δημιουργούν διαμάχες μεταξύ φορέων, παραδοσιακών κρεοπωλών και αλυσίδων super markets. Τόσο η τελική τιμή του όσο και η ποιότητά του δημιουργούν διαμάχες μεταξύ φορέων, παραδοσιακών κρεοπωλών και αλυσίδων super markets.
Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους, αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 525 Β΄/28.2.2014, η υπ΄ αριθμ. 260/2013 Απόφαση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη κατά την συνεδρίαση του στις 18/12/2013, για την αντικατάσταση των άρθρων 88 έως 91 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, που αφορούν τα προϊόντα με βάση το κρέας και τα παρασκευάσματα κρέατος.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr