«Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών 178/2002, 882/2004 και 1169/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των Εκτελεστικών Κανονισμών 931/2011 και 1337/2013 της Επιτροπής, σχετικά με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος, καθώς και τη διενέργεια επίσημων ελέγχων στην αγορά κρέατος» είναι ο τίτλος της νέας ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 28 Μαρτίου.
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλο την Παρασκευή 18 Ιουλίου η υπ’ αριθμ. 464/92592/16-7-2014 απόφαση με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων»
Λίγες μέρες πριν το Πάσχα και το θέμα του οβελία «ανάβει φωτιές».Τόσο η τελική τιμή του όσο και η ποιότητά του δημιουργούν διαμάχες μεταξύ φορέων, παραδοσιακών κρεοπωλών και αλυσίδων super markets. Τόσο η τελική τιμή του όσο και η ποιότητά του δημιουργούν διαμάχες μεταξύ φορέων, παραδοσιακών κρεοπωλών και αλυσίδων super markets.
Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους, αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 525 Β΄/28.2.2014, η υπ΄ αριθμ. 260/2013 Απόφαση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη κατά την συνεδρίαση του στις 18/12/2013, για την αντικατάσταση των άρθρων 88 έως 91 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, που αφορούν τα προϊόντα με βάση το κρέας και τα παρασκευάσματα κρέατος.
Με σαφήνεια θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης του κρέατος που χρησιμοποιείται ως συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως συμβαίνει και με το νωπό βοδινό κρέας. Αυτό υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές με το ψήφισμα που υιοθέτησαν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, και κάλεσαν την Επιτροπή, η οποία δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με το θέμα αυτό στα τέλη του 2013, να υποβάλει νομοθετική πρόταση.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Πληροφορικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατόπιν συνεχών ερωτημάτων από χειριστές τροφίμων και επιχειρήσεις σε σχέση με την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων, καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων καθώς και τους ενδιαφερομένους προς εκπαίδευση χειριστές τροφίμων να είναι πολύ προσεκτικοί σε σχέση με την ενημέρωση που πιθανώς λαμβάνουν για την εκπαίδευσή τους και να έρχονται σε επικοινωνία με το Τμήμα Εκπαίδευσης (210-6971611 – 210-6971523) της ανωτέρω Διεύθυνσης για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία επί των προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Εξηγήσεις ζήτησε, μέχρι αύριο Μ. Τρίτη, από την εταιρεία Lidl το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη σύγχυση και την ταλαιπωρία που προκάλεσε στους καταναλωτές σχετικά με την πώληση του νωπού αρνιού στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό.

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό και αποχωρήσεις έφερε μαζί του το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου. Οι αλλαγές αφορούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και στο Περιβάλλοντος.

Πιο απλοποιημένος και σαφής είναι ο νέος Αγορανομικός Κώδικας που μετονομάστηκε σε «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. Έχει ήδη δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 2044/22-08-2013).
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα - Προβλήματα Προοπτικές». Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή ενέργεια προβολής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος της μάρκας Bovillage στο εστιατόριο Balcony, στην οδό Βεΐκου 1, στο Κουκάκι.
Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση...

Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr