Με σαφήνεια θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης του κρέατος που χρησιμοποιείται ως συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως συμβαίνει και με το νωπό βοδινό κρέας. Αυτό υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές με το ψήφισμα που υιοθέτησαν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, και κάλεσαν την Επιτροπή, η οποία δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με το θέμα αυτό στα τέλη του 2013, να υποβάλει νομοθετική πρόταση.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Πληροφορικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατόπιν συνεχών ερωτημάτων από χειριστές τροφίμων και επιχειρήσεις σε σχέση με την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων, καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων καθώς και τους ενδιαφερομένους προς εκπαίδευση χειριστές τροφίμων να είναι πολύ προσεκτικοί σε σχέση με την ενημέρωση που πιθανώς λαμβάνουν για την εκπαίδευσή τους και να έρχονται σε επικοινωνία με το Τμήμα Εκπαίδευσης (210-6971611 – 210-6971523) της ανωτέρω Διεύθυνσης για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία επί των προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Εξηγήσεις ζήτησε, μέχρι αύριο Μ. Τρίτη, από την εταιρεία Lidl το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη σύγχυση και την ταλαιπωρία που προκάλεσε στους καταναλωτές σχετικά με την πώληση του νωπού αρνιού στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό.

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό και αποχωρήσεις έφερε μαζί του το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου. Οι αλλαγές αφορούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και στο Περιβάλλοντος.

Πιο απλοποιημένος και σαφής είναι ο νέος Αγορανομικός Κώδικας που μετονομάστηκε σε «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. Έχει ήδη δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 2044/22-08-2013).
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλο την Παρασκευή 18 Ιουλίου η υπ’ αριθμ. 464/92592/16-7-2014 απόφαση με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων»
Λίγες μέρες πριν το Πάσχα και το θέμα του οβελία «ανάβει φωτιές».Τόσο η τελική τιμή του όσο και η ποιότητά του δημιουργούν διαμάχες μεταξύ φορέων, παραδοσιακών κρεοπωλών και αλυσίδων super markets. Τόσο η τελική τιμή του όσο και η ποιότητά του δημιουργούν διαμάχες μεταξύ φορέων, παραδοσιακών κρεοπωλών και αλυσίδων super markets.
Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους, αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 525 Β΄/28.2.2014, η υπ΄ αριθμ. 260/2013 Απόφαση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη κατά την συνεδρίαση του στις 18/12/2013, για την αντικατάσταση των άρθρων 88 έως 91 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, που αφορούν τα προϊόντα με βάση το κρέας και τα παρασκευάσματα κρέατος.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr