Ο ΣΕΒΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του επίτιμου προέδρου της Π. Νίκα

Ο ΣΕΒΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του επίτιμου προέδρου της Π. Νίκα

Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη προσφορά του στον κλάδο και τον Σύνδεσμο, ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος του.

Αναφέρουν σχετικά:

«Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Παναγιώτη Γ. Νίκα, επίτιμου Προέδρου του ΣΕΒΕΚ. Η κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 5/9/2017 και ώρα 12.00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ενώ η ταφή θα γίνει στη συνέχεια στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Σπάρτη.

Ο Παναγιώτης Γ. Νίκας, Πρόεδρος επί 10 έτη του ΣΕΒΕΚ, σημάδεψε με τις επιλογές και τις δραστηριότητές του την ελληνική αγορά των τροφίμων.

Ήταν τη δεκαετία του ‘60 όταν ο Παναγιώτης Νίκας, με το εύστροφο και ανήσυχο πνεύμα που πάντοτε τον διέκρινε, εισήλθε στον κλάδο των αλλαντικών, στον οποίο παρέμεινε ως ηγετική μορφή μέχρι την τελευταία του πνοή.

Ο Παναγιώτης Νίκας αποτέλεσε μια καταξιωμένη προσωπικότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, ένα σημαντικό όνομα το οποίο συνδέθηκε με την ποιότητα στα αλλαντικά.

Ήταν ο επιχειρηματίας ο οποίος καθιέρωσε το επώνυμο αλλαντικό, δημιούργησε μια εξαιρετική ποικιλία προϊόντων σε διαφορετικές κατηγορίες αλλαντικών, επέβαλλε με τη δύναμη της επιχειρηματικής παρουσίας και των προϊόντων του αυστηρούς εμπορικούς κανόνες, ομαλοποιώντας τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς.

Κατά τις περιόδους 1997 - 2004 και 2012 - 2015, τα Μέλη του ΣΕΒΕΚ (Συνδέσμου Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος) του εμπιστεύθηκαν την προεδρία της επαγγελματικής τους οργάνωσης. Κατά την περίοδο της προεδρίας του πραγματοποιήθηκαν σημαντικά βήματα αναβάθμισης του κλάδου, όπως η σύνταξη οδηγού ορθής υγιεινής πρακτικής, η σύνταξη εγχειριδίου για την ποσοτική αναγραφή του περιεχομένου κρέατος, η σύσταση και λειτουργία συμβουλευτικής – επιστημονικής επιτροπής, και άλλα πολλά.

Εκτιμώντας την πολύχρονη προσφορά του στον κλάδο και τον Σύνδεσμο, η Γενική Συνέλευση των Μελών αποφάσισε ομόφωνα το 2004 την ανακήρυξή του σε επίτιμο Πρόεδρο του ΣΕΒΕΚ.

Ο Παναγιώτης Νίκας είχε επίσης διατελέσει Πρόεδρος (Απρίλιος 2006 - Μάιος 2013) και Αντιπρόεδρος (Μάιος 2013 - σήμερα ) της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας, καθώς και Πρόεδρος (Μάιος 2008 - Δεκέμβριος 2014) της  Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, δραστηριοποιούμενος επί σειρά ετών και στον τομέα του ελαιολάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του ΣΕΒΕΚ, εκφράζοντας τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, απεφάσισαν ικανοποιώντας την επιθυμία της οικογένειας, εκτός ενός απλού στεφάνου, να ενισχύσουν οικονομικά την Τράπεζα Τροφίμων».

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα - Προβλήματα Προοπτικές». Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή ενέργεια προβολής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος της μάρκας Bovillage στο εστιατόριο Balcony, στην οδό Βεΐκου 1, στο Κουκάκι.
Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση...

Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr