Ο ΣΕΒΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του επίτιμου προέδρου της Π. Νίκα

Ο ΣΕΒΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του επίτιμου προέδρου της Π. Νίκα

Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη προσφορά του στον κλάδο και τον Σύνδεσμο, ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος του.

Αναφέρουν σχετικά:

«Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Παναγιώτη Γ. Νίκα, επίτιμου Προέδρου του ΣΕΒΕΚ. Η κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 5/9/2017 και ώρα 12.00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ενώ η ταφή θα γίνει στη συνέχεια στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Σπάρτη.

Ο Παναγιώτης Γ. Νίκας, Πρόεδρος επί 10 έτη του ΣΕΒΕΚ, σημάδεψε με τις επιλογές και τις δραστηριότητές του την ελληνική αγορά των τροφίμων.

Ήταν τη δεκαετία του ‘60 όταν ο Παναγιώτης Νίκας, με το εύστροφο και ανήσυχο πνεύμα που πάντοτε τον διέκρινε, εισήλθε στον κλάδο των αλλαντικών, στον οποίο παρέμεινε ως ηγετική μορφή μέχρι την τελευταία του πνοή.

Ο Παναγιώτης Νίκας αποτέλεσε μια καταξιωμένη προσωπικότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, ένα σημαντικό όνομα το οποίο συνδέθηκε με την ποιότητα στα αλλαντικά.

Ήταν ο επιχειρηματίας ο οποίος καθιέρωσε το επώνυμο αλλαντικό, δημιούργησε μια εξαιρετική ποικιλία προϊόντων σε διαφορετικές κατηγορίες αλλαντικών, επέβαλλε με τη δύναμη της επιχειρηματικής παρουσίας και των προϊόντων του αυστηρούς εμπορικούς κανόνες, ομαλοποιώντας τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς.

Κατά τις περιόδους 1997 - 2004 και 2012 - 2015, τα Μέλη του ΣΕΒΕΚ (Συνδέσμου Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος) του εμπιστεύθηκαν την προεδρία της επαγγελματικής τους οργάνωσης. Κατά την περίοδο της προεδρίας του πραγματοποιήθηκαν σημαντικά βήματα αναβάθμισης του κλάδου, όπως η σύνταξη οδηγού ορθής υγιεινής πρακτικής, η σύνταξη εγχειριδίου για την ποσοτική αναγραφή του περιεχομένου κρέατος, η σύσταση και λειτουργία συμβουλευτικής – επιστημονικής επιτροπής, και άλλα πολλά.

Εκτιμώντας την πολύχρονη προσφορά του στον κλάδο και τον Σύνδεσμο, η Γενική Συνέλευση των Μελών αποφάσισε ομόφωνα το 2004 την ανακήρυξή του σε επίτιμο Πρόεδρο του ΣΕΒΕΚ.

Ο Παναγιώτης Νίκας είχε επίσης διατελέσει Πρόεδρος (Απρίλιος 2006 - Μάιος 2013) και Αντιπρόεδρος (Μάιος 2013 - σήμερα ) της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας, καθώς και Πρόεδρος (Μάιος 2008 - Δεκέμβριος 2014) της  Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, δραστηριοποιούμενος επί σειρά ετών και στον τομέα του ελαιολάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του ΣΕΒΕΚ, εκφράζοντας τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, απεφάσισαν ικανοποιώντας την επιθυμία της οικογένειας, εκτός ενός απλού στεφάνου, να ενισχύσουν οικονομικά την Τράπεζα Τροφίμων».

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr