Ο ΣΕΚ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων

Ο ΣΕΚ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων

Ο ΣΕΚ  στηρίζει  τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή και αναμένεται  να κλιμακωθούν.

Αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου:

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των κτηνοτρόφων  που αποτελούν και πάγια αιτήματα  διεκδίκησης του ΣΕΚ για:

• Να δοθούν άμεσα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις και ενισχύσεις στους  κτηνοτρόφους που οι εκμεταλλεύσεις τους επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα 2017.

• Να δώσει το ΥπΑΑΤ μόνιμη και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων για τη διασφάλιση των επιδοτήσεων και να ληφθεί μέριμνα να δοθούν στους κτηνοτρόφους και επιπλέον βοσκότοποι με στόχο την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

• Να ληφθούν αυστηρά μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς  για τις παράνομες "ελληνοποιήσεις" εισαγόμενων προϊόντων ζωικής προέλευσης και κυρίως του γάλακτος και του κρέατος και με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού  συστήματος ιχνηλασιμότητας.

Όμως υπάρχουν και πολλά άλλα ζητήματα που οδήγησαν την κτηνοτροφία στο χείλος του γκρεμού, όπως:

• Τα δάνεια των κτηνοτρόφων  (εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο  καθώς και άλλα κόκκινα δάνεια)

• Η έλλειψη Εθνικού Σχεδίου Γενετικής Βελτίωσης για τη διατήρηση και την   αξιοποίηση των ελληνικών φυλών αγροτικών ζώων

• Η υπερφορολόγηση των κτηνοτρόφων (υψηλός συντελεστής φορολόγησης, ΕΝΦΙΑ ιδιαίτερα ο συμπληρωματικός φόρος κ.α), η υπερχρέωση, η έλλειψη ρευστότητας κ.α..

Για τη βιωσιμότητα αλλά και την ανάπτυξη  της Ελληνικής κτηνοτροφίας και τα  συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου ο ΣΕΚ έχει εκπονήσει "Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης της κτηνοτροφίας", το οποίο έχει παρουσιασθεί επανειλημμένα στους αρμόδιους φορείς  και στον τύπο».

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr