ΠΟΚΚ προς ΕΔΟΚ: «Να τηρήσετε τη συμφωνία. Συγκαλέστε άμεσα διοικητικό συμβούλιο»

ΠΟΚΚ προς ΕΔΟΚ: «Να τηρήσετε τη συμφωνία. Συγκαλέστε άμεσα διοικητικό συμβούλιο»

Στις 5 Οκτωβρίου2017 η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος / ΕΔΟΚ μέσω της οποίας τους καλεί να σεβαστούν και να εφαρμόσουν όλα όσα συμφώνησαν σχετικά με τη ζυγιστική και ταμειακή μηχανή και τους ζητά να συγκαλέσουν άμεσα διοικητικό συμβούλιο. Στην επιστολή η ΠΟΚΚ αναφέρει όλα όσα συμφωνήθηκαν σχετικά με το θέμα τονίζοντας: «Σε αυτά συμφωνήσαμε και συνυπογράψαμε. Τώρα γιατί τα αλλάζετε; Εμείς άλλη ΕΔΟΚ οραματιστήκαμε, σε αυτήν την ΕΔΟΚ δεν έχουμε θέση».

Από την πλευρά της η ΕΔΟΚ, απέστειλε σήμερα (9 Οκτωβρίου) πρόσκληση για Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου.

Η πρόσκληση αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση της ΠΟΚΚ, αποτελεί μετάθεση της συζήτησης και μάλιστα ετεροχρονισμένη, αφού το κρίσιμο για τον κλάδο νομοσχέδιο πρόκειται να υπογραφεί την ερχόμενη Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Όπως τονίζει η ΠΟΚΚ στο MEAT PLACE: «Η ΕΔΟΚ μεταθέτει τη συζήτηση και πετάει το γάντι στους κρεοπώλες».

Παρακάτω δημοσιεύουμε τόσο την επιστολή της ΠΟΚΚ όσο και την πρόσκληση της ΕΔΟΚ για συμμετοχή στο Δ.Σ. της 18ης Οκτωβρίου.

Επιστολή ΠΟΚΚ προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΔΟΚ

(εστάλη στις 5 Οκτωβρίου 2017)

«Αγαπητοί κύριοι,

Έπειτα από τον απολογισμό του προέδρου μας, αλλά και την τοποθέτηση του κυρίου Γίτσα στην προπαρασκευαστική επιτροπή, που οι περισσότεροι παρακολουθήσαμε, αλλά και τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε στο συνέδριο μας, στο θέμα των ελληνοποιήσεων,

που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1/8/2017, το σώμα εξουσιοδότησε το νέο διοικητικό συμβούλιο εν λευκώ να διαχειριστεί το θέμα, όπως ακριβώς το ξεκίνησε το προηγούμενο συμβούλιο, δίνοντας μάλιστα και τα εύσημα στον πρόεδρο για τις ενέργειές του.

1) Κύριοι επανερχόμαστε και πάλι στα κύρια σημεία που παρατηρήσαμε από την αρχή, στο καταστατικό μας στο άρθρο 15,όπου θα πρέπει τα έγγραφα να υπογράφουν πρόεδρος και γενικός γραμματέας.

2) Και βέβαια η στάση του κυρίου Γίτσα να συμφωνήσει στην πιλοτική τροποποίηση του νόμου από τη ζυγιστική στην ταμειακή χωρίς να υπάρχει ομόφωνη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΟΚ,όπως ορίζει το καταστατικό της, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού παραβιάζει τις αρχές του καταστατικού. Μας θυμίζει άλλες εποχές, το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

3) Δεν συμπεριλάβατε και δεν συζητήσατε καν την πρόταση που καταθέσαμε για τη διαζευκτική επιλογή, ζυγιστική ή ταμειακή, που θα έδινε μια νέα διάσταση και θα συμπεριελάμβανε όλη την αλυσίδα του κρέατος.Για τα σφαγεία καμία αναφορά, όπως και στο έτοιμο φαγητό, την βιομηχανία, την βιοτεχνία, όπου εκεί είναι και ο κύριος όγκος της κατανάλωσης από τα εισαγόμενα κρέατα, μήπως δεν το ξέρετε; Αλλά περιοριστήκατε στενά στο κρεοπωλείο, ταυτίζοντας την άποψή σας με τον πρόεδρο του ΣΕΚ, αλλά και τους υπόλοιπους κτηνοτρόφους, από εκείνο τον κλάδο από τον οποίο προέρχεστε.

Κύριοι απευθυνόμαστε για άλλη μία φορά, προτού ψηφιστεί το νομοσχέδιο και σας παροτρύνουμε να σεβαστείτε τη θέση μας, που δεν περιέχει τίποτε άλλο πέρα από δικαιοσύνη και δημοκρατία για όλους και σας επαναλαμβάνουμε τη θέση σας στην επιστολή που έστειλε η ΕΔΟΚ στη διαβούλευση:

Αθήνα 28/02/2017

«Επειδή λοιπόν η ζυγιστική δεν είναι το κρίσιμο μέσο ελέγχου της ιχνηλασιμότητας, η ως τώρα χρήση της στο σύστημα δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το ίδιο θα συνεχίσει να συμβαίνει με την εισαγωγή και της ταμειακής μηχανής, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο που συνοδεύει τους ελέγχους, όπως εκτέθηκε ανωτέρω.

Τι προτείνουμε: Χρειάζεται ουσιαστική διαφοροποίηση της προσέγγισης του προβλήματος της ιχνηλασιμότητας όπου περιλαμβάνεται το θέμα των ελληνοποιήσεων του κρέατος. Η ιχνηλασιμότητα του κρέατος θα πρέπει να έχει πλήρως ολοκληρωθεί πριν από την εισαγωγή του στην ζυγιστική και την ταμειακή μηχανή. Αυτό σημαίνει πως ο πελάτης πριν τη ζύγιση και την πληρωμή θα πρέπει να έχει όλη την απαραίτητη πληροφορία και με απόλυτα καταληπτό τρόπο, για το προϊόν που θέλει να αγοράσει. Δηλαδή, με άλλα λόγια, διαλέγει εν γνώσει του τι θα πάρει, ζυγίζεται και πληρώνει. Δεν περιμένει από την ζυγιστική ή την ταμειακή μηχανή να επιβεβαιώσει την επιλογή του. Ζητάμε τον επαναπροσδιορισμό της προσέγγισης του προβλήματος με τα εξής βήματα:

Η εν λόγω ΚΥΑ δεν εκδίδεται ή εκδίδεται αλλά χωρίς την εισαγωγή και της ταμειακής μηχανής. Με την ευκαιρία της έναρξης της δραστηριοποίησης της ΕΔΟΚ στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται με τη συμμετοχή της στην UECBV, επισημαίνουμε πως τα συμφέροντα του τομέα του κρέατος στις παρούσες κρίσιμες συνθήκες μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά.»

Σε αυτά συμφωνήσαμε και συνυπογράψαμε. Τώρα γιατί τα αλλάζετε; Κύριε πρόεδρε και κύριε διευθύνοντα σύμβουλε, σεβαστείτε αυτά που συμφωνήσαμε στη διαβούλευση και συγκαλέστε άμεσα διοικητικό συμβούλιο για να ξέρουν και οι άλλοι εταίροι μας το τι λέγατε. Εμείς άλλη ΕΔΟΚ οραματιστήκαμε, σε αυτήν την ΕΔΟΚ δεν έχουμε θέση.

Με εκτίμηση,

Από την Διοίκηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ

 

Η πρόσκληση της ΕΔΟΚ για Δ.Σ. στις 18/10/2017

(εστάλη στις 9 Οκτωβρίου 2017)

Προς τα Μέλη του Δ.Σ. ΕΔΟΚ

Θέμα: Πρόσκληση σε Διοικητικό Συμβούλιο στις 18/10/2017

Κύριοι, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18.10.2017 και ώρα 15:00, στην Αθήνα, Αρκαδίας 26, στα γραφεία της ΕΔΟK.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Ενημέρωση από τον Πρόεδρο

2. Επιστολή της ΠΟΚΚ προς την ΕΔΟΚ

3. Επιστολή – Αναφορά Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Βιομηχανικών Σφαγείων

4. Εισφορές μελών ΕΔΟΚ. Πορεία είσπραξης – Σχέδιο προσδιορισμού και κατανομής της εισφοράς.

5. Ενημέρωση για το πρόγραμμα Meet The Lamb.

6. Κάθε άλλο θέμα σχετικό με την ΕΔΟΚ.

Σχετικό ενημερωτικό υλικό θα σταλεί στα μέλη του Δ.Σ. τη Δευτέρα 16/10/2017.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος, Γίτσας Ελευθέριος

Ο Γενικός Διευθυντής, Γεωργούδης Ανδρέας

 

 

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα - Προβλήματα Προοπτικές». Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή ενέργεια προβολής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος της μάρκας Bovillage στο εστιατόριο Balcony, στην οδό Βεΐκου 1, στο Κουκάκι.
Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση...

Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr