ΣΕΒΕΚ: Τι πραγματικά ισχύει για το γύρο

ΣΕΒΕΚ: Τι πραγματικά ισχύει για το γύρο

Την έντονη αντίθεσή του έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος - ΣΕΒΕΚ στην Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) να επεκταθεί η χρήση φωσφορικών σε προϊόντα τύπου Doner – Kebab (αίτημα το οποίο υποστηρίζει κυρίως η Γερμανική πλευρά). Την ίδια θέση, με αυτήν της Ελλάδας, έχει εκφράσει και η Επιτροπή Υγείας του Ευρωκοινοβουλίου.

Το θέμα αυτό ωστόσο δεν αγγίζει, όπως εκ παραδρομής αναφέρουν αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την παραγωγή του Γύρου, σκεύασμα παραδοσιακά ελληνικό, από χοιρινό κρέας ή κρέας από κοτόπουλο, το οποίο δέχεται ελάχιστη επεξεργασία και στην παραγωγή του δεν χρησιμοποιούνται φωσφορικά άλατα. Είναι σημαντική επιτυχία της ελληνικής βιομηχανίας και του ΣΕΒΕΚ, που εξ αρχής εξέφρασαν την αντίθεσή τους, με σημαντικές παρεμβάσεις επί δύο έτη, στις Επιτροπές της ΕΕ στις Βρυξέλλες μαζί με την εκπροσώπηση και του ΕΦΕΤ, και απέκλεισαν την χρήση φωσφωρικών στον Γύρο και επιπλέον επιτυχία που στην προσπάθειά τους αυτή βρέθηκε σύμμαχός τους το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με την πρόσφατη απόφασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒΕΚ, με γνώμονα την προστασία του Γύρου, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία για την κατοχύρωσή του ως Εγγυημένου Παραδοσιακού Ιδιότυπου Προϊόντος / ΕΠΙΠ. Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την αναγκαιότητα της εν λόγω αίτησης του ΣΕΒΕΚ, αφού η αναγνώριση του Γύρου ως ΕΠΙΠ θα τον προστατεύσει από κάθε επέμβαση που θα αλλοιώνει τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.

 

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει και τα θετικότερα σχόλια έχει κερδίσει η δημιουργία της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers που δίνει καθημερινά το διαδικτυακό «παρών» μέσω...
Αφιερωμένη στη Νέα Γενιά του Κρεοπωλείου ήταν η εκδήλωση της εταιρείας Provil που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου το πρωί της Κυριακής (26-11-2017) στο Μουσείο Οίνου,...
Ο καλός σχεδιασμός δεν είναι τα πάντα. Ωστόσο, στην περίπτωση του DRY AGER, αποτελεί σημαντικό μέρος της επιτυχίας του. Ο θάλαμος ωρίμανσης, που κατασκευάστηκε στη Σουαβία της Γερμανίας είναι...
H biztec, κατέχοντας ηγετική μερίδα επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε εταιρείες, βιομηχανίες & βιοτεχνίες επεξεργασίας κρεάτων, με βασικό όπλο το μοναδικό σύστημα ιχνηλασιμότητας και διαχείρισης...

Σε αλλαγή του καταστατικού του προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Σφαγείων και σε αλλαγή του ονόματος του, που ονομάζεται πλέον ΄Ενωση Σφαγείων Ελλάδος σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη...
Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση η ΄Ενωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες».
Το 25μελές συμβούλιο της ΠΟΚΚ αποφάσισε στη συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της ΕΔΟΚ. Κατά γενική ομολογία οι σύνεδροι εξέφρασαν...
Με κάθε επισημότητα οι κρεοπώλες του Νομού Ηρακλείου γιόρτασαν και φέτος τον προστάτη τους «Μιχαήλ Αρχάγγελο». Η Θεία Λειτουργία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου...

Με ανοικτή επιστολή ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος κ. Ελευθέριος Γίτσας κάνει μια συνοπτική ανασκόπηση της 4χρονης πορείας της ΕΔΟΚ, παρουσιάζοντας τη δυναμική της και την αναγνώριση...
Συνεργασίες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με Κινεζικές εταιρείες, κυρίως startups, για την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα στην Κίνα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του International...
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Βιομηχανικών Σφαγείων θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου τακτική Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Pallas, στις 10.00 π.μ. (Διεύθυνση:...
Οι εταιρείες Topigs Norsvin Hellas, kegoAgri και ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ συνδιοργανώνουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στην πόλη των Ιωαννίνων, στο DU LAC Congress & Spa Hotel, το Πανελλήνιο Συνέδριο Χοιροτροφίας,...

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr