Σταύρος Πέρρος: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, για να προστατέψουμε τα μαγαζιά μας»

Σταύρος Πέρρος: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, για να προστατέψουμε τα μαγαζιά μας»

«Εμείς ως ΠΟΚΚ θεωρούμε ότι η αναγραφή της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, δε θα επιφέρει καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ κ. Σταύρος Πέρρος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEAT PLACE με αφορμή την επανεκλογή του για δεύτερη συνεχή θητεία στο τιμόνι της Ομοσπονδίας. Σχολιάζει την κλαδική επικαιρότητα, τα καλώς ή κακώς κείμενά της, μιλά με γλαφυρότητα για την αξία της ΠΟΚΚ και των σωματείων – μελών της και βέβαια δεν παραλείπει να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους τους συναδέλφους του, που τον τίμησαν με την ψήφο τους για ακόμη μια φορά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΡΡΑ, editor@meatplace.gr

MEAT PLACE: Κύριε Πέρρο, πώς αισθάνεστε για την επανεκλογή σας στη θέση του προέδρου της ΠΟΚΚ;

Σταύρος Πέρρος: Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή. Eυχαριστώ τους συναδέλφους που με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω, από το τη θέση του προέδρου της ΠΟΚΚ, για ακόμα μια τριετία.

MEAT PLACE: Ποιο θέμα βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα σας και θα επιδιώξετε την επίλυσή του;

Σταύρος Πέρρος: Πρώτο θέμα στην ατζέντα μου είναι το μείζον θέμα της αναγραφής προέλευσης του κρέατος στην ταμειακή μηχανή, ήδη όλο το τελευταίο διάστημα δουλεύουμε εντατικά επί του θέματος, έχουμε κάνει πάρα πολλές ενέργειες, υπομνήματα, επιστολές και συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς. Είμαστε αποφασισμένοι να μην περάσει το Νομοσχέδιο, είναι ένα άδικο Νομοσχέδιο, που στοχοποιεί για ακόμα μια φορά αποκλειστικά τα κρεοπωλεία, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε θεμιτό και νόμιμο δικαίωμα μας, για να προστατέψουμε τα μαγαζιά μας. Ήδη έχουμε στείλει εξώδικο στον Υπουργό κ. Αποστόλου, ζητώντας να αποσύρει το Νομοσχέδιο, για να είμαστε προετοιμασμένοι για την προσφυγή μας στο ΣτΕ.

MEAT PLACE: Πρόσφατα καταθέσατε όλα τα κλαδικά σας προβλήματα, για πρώτη φορά, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας απο την παρουσία σας εκεί; Κατά πόσο θεωρείτε πιθανό να εισακουστούν τα αιτήματά σας;

Σταύρος Πέρρος: Όντως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΠΟΚΚ, που καλούμαστε στη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετές προσδοκίες όταν λάβαμε την πρόσκληση, για τη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, προσδοκίες όμως οι οποίες διαψεύστηκαν, καθώς ο χρόνος που μου δόθηκε ήταν 3 λεπτά, τα οποία δεν ήταν σε καμία περίπτωση επαρκή για να αναπτύξω τις θέσεις και τα επιχειρήματα της ΠΟΚΚ και η απόφαση από τους ιθύνοντες έμοιαζε προκαθορισμένη και προειλημμένη.

MEAT PLACE: Μεταξύ άλλων προτείνατε στην Επιτροπή να συμπεριληφθεί η μαζική εστίαση στο μέτρο καταγραφής της προέλευσης κρέατος. Τι θα επιτευχθεί με αυτό;

Σταύρος Πέρρος: Εμείς σαν ΠΟΚΚ θεωρούμε ότι η αναγραφή της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, δε θα επιφέρει καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων. Εφόσον όμως, το Υπουργείο θέλει να την επιβάλλει, να την επιβάλλει σε όλους τους κλάδους που πωλούν νωπό ή ψημένο κρέας και να σταματήσει πια η άδικη στοχοποίηση μόνο του κρεοπώλη.

MEAT PLACE: Στείλατε πρόσφατα υπόμνημα στον Αναπλ. Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Τσιρώνη στο οποίο αναφέρετε ότι δεν λειτούργησε σωστά ο θεσμός της ΕΔΟΚ. Ποιες παραλήψεις ή κενά εντοπίζετε στη λειτουργία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος; Και κατά πόσο αυτή είναι αρωγός στις όποιες προσπάθειες της Ομοσπονδίας;

Σταύρος Πέρρος: Όσον αφορά την ΕΔΟΚ περιμέναμε να λειτουργήσει θεσμικά με βάση το πνεύμα του «όλοι για έναν και ένας για όλους,» δε θεωρώ όμως ότι κάτι τέτοιο ισχύει εν προκειμένω. Η ΕΔΟΚ απαξίωσε η ίδια τον εαυτό της, δεν ανέλαβε το θεσμικό ρόλο που της αναλογεί και δε λειτούργησε την ομάδα εργασίας που συστάθηκε για το θέμα. Ήταν υποχρέωση της ΕΔΟΚ να θέσει βέτο στον Υπουργό, με την απαίτηση να μην προχωρήσει το Νομοσχέδιο χωρίς την έγκριση της ΕΔΟΚ. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: «ο άντρας έχει τη γυναίκα του κορώνα στο κεφάλι του ή χαλί να την πατάνε όλοι». Όπου άντρας ο Πρόεδρος της  ΕΔΟΚ και όπου γυναίκα η ΕΔΟΚ και ο νοών νοείτο.

MEAT PLACE: Ποιες είναι οι προτάσεις της ΠΟΚΚ για την πάταξη των ελληνοποιήσεων;

Σταύρος Πέρρος: Ο κλάδος των κρεοπωλών είναι αυτός που εδώ και χρόνια στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία και αναγράφει προέλευση στη ζυγιστική μηχανή (από το 2008), ώστε εκτός από την ιχνηλασιμότητα για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, πληροφορεί και τον καταναλωτή. Όσο δεν υπάρχει αναγραφή προέλευσης στις ταμπέλες και καταλόγους των καταστημάτων μαζικής εστίασης (ταβέρνες, fast food, burger shops, κλπ) και οπουδήποτε πωλείται μαγειρεμένο ή ψημένο κρέας, θα υπάρχει πάντα διάπλατα ανοιχτή η πόρτα των ελληνοποιήσεων από τους προμηθευτές των καταστημάτων αυτών, αφού άμοιροι ευθυνών στην όλη κατάσταση δεν είναι ούτε τα σφαγεία, οι έμποροι, οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες κρέατος.

MEAT PLACE: Πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία του προγράμματος MEET THE LAMB; Θεωρείτε ότι θα αποφέρει καρπούς για την ελληνική αιγοπροβατοτροφία, τους έλληνες παραγωγούς και κατ΄επέκταση και για τα ελληνικά κρεοπωλεία;

Σταύρος Πέρρος: Το πρόγραμμα meet the lamb λειτουργεί αργά, αλλά σταθερά βάση χρονοδιαγράμματος. Είμαι επιφυλακτικός για τα τελικά αποτελέσματα, γιατί θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και κατεύθυνση οι κτηνοτρόφοι στο θέμα της πάχυνσης των ζώων, ώστε να μπορούμε και εμείς οι κρεοπώλες να δημιουργήσουμε παρασκευάσματα που θα φέρουν στα μαγαζιά μας νέους καταναλωτές.

MEAT PLACE: Ποια είναι η θέση σας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση με δεδομένο ότι ήδη δραστηριοποιείται στο χώρο μια ιδιωτική σχολή; Υπήρχε κενό στην εκπαίδευση, που ήρθε να καλύψει; Κατά πόσο σας βρίσκει σύμφωνο η ύπαρξη της ιδιωτικής Σχολής;

Σταύρος Πέρρος: Η ΠΟΚΚ στήριζε και στηρίζει τις δημόσιες σχολές επαγγελμάτων κρέατος και προσπαθεί για την αναβάθμιση τους. Μας βρίσκει επιφυλακτικούς η ύπαρξη ιδιωτικής σχολής, από τη στιγμή που οι μόνες νόμιμα αρμόδιες να παράσχουν πτυχίο κρεοπώλη είναι οι δημόσιες σχολές. Πάντα όμως είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση του επαγγέλματος και των μαγαζιών μας.

MEAT PLACE: Τέλος, και όσον αφορά το νέο Δ.Σ. της ΠΟΚΚ, τι θα θέλατε να πείτε στα μέλη του 25μελούς όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας; Πώς θα θέλατε να λειτουργήσουν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει η ΠΟΚΚ;

Σταύρος Πέρρος: Αντί άλλης απάντησης θα ήθελα να σας παραθέσω ένα κομμάτι από την ομιλία μου, όταν απευθύνθηκα στους συναδέλφους στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΚΚ. «Θα ήθελα πριν κλείσω να ξεσκονίσω λίγο την μνήμη των παλιών, για να μάθουνε και οι νέοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που είναι εδώ παρόντες, τι ήταν αυτό που μας βοήθησε στη δημιουργία και υλοποίηση της ομοσπονδίας. Η ΠΟΚΚ μοιάζει με το σώμα, που ενώ είναι ένα, έχει πολλά μέλη και όλα τα μέλη του ενός σώματος, δηλαδή τα σωματεία, αν και είναι πολλά αποτελούν ένα σώμα. Και συνεχίζω πάντα μεταφορικά, αν έλεγε το πόδι εγώ δεν είμαι χέρι, άρα δεν ανήκω στο σώμα και αν έλεγε το αυτί εγώ δεν είμαι μάτι άρα δεν ανήκω στο σώμα, θα έπαυε με όλα αυτά να ανήκει στο σώμα; Αν όλο το σώμα θα ήταν παρά ένα μάτι πώς θα μπορούσε κανείς να ακούσει; Αν όλο το σώμα δεν ήταν παρά ένα αυτί πώς θα μπορούσε να έχει όσφρηση;

Η ομοσπονδία μας λοιπόν συνενώνει όλα τα σωματεία μέλη μας σε ένα σώμα. Αν όλα ήταν μονάχα ένα μέλος θα υπήρχε πουθενά το σώμα; Ενώ τώρα υπάρχουν πολλά μέλη – σωματεία, αλλά ένα μόνο σώμα η ΠΟΚΚ. Και δεν μπορεί μεταφορικά πάλι, να πει το μάτι στο χέρι εγώ δεν έχω την ανάγκη σου, ούτε το κεφάλι στα πόδια δε σας χρειάζομαι. Αντίθετα, τα μέλη του σώματος που φαίνονται να είναι τα πιο αδύναμα, αυτά είναι τα πιο αναγκαία. Όλα τα μέλη το καθένα στο βαθμό που μπορεί, βοηθάνε και βοηθιούνται και πραγματικά, όταν υποφέρει ένα μέλος, συμπάσχουμε όλα τα υπόλοιπα μέλη και όταν τιμάται ένα μέλος, χαίρονται μαζί του όλα τα υπόλοιπα μέλη. Εσείς λοιπόν, όλοι μαζί αποτελείται το σώμα της ΠΟΚΚ και είστε μέλη της το καθένα χωριστά, γι’ αυτό και σήμερα καλείται η ΠΟΚΚ διαμέσου των αρχαιρεσιών να τοποθετήσει το καθένα μέλος στην ορισμένη θέση του. Για να δώσουμε όλοι μαζί αξία στο σύνθημα της ομοσπονδίας μας, που είναι η ισχύς εν τη ενώσει».

Για τη συνέντευξη σε μορφή pdf

Κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
«Εμείς ως ΠΟΚΚ θεωρούμε ότι η αναγραφή της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, δε θα επιφέρει καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ κ. Σταύρος Πέρρος...
Tα εγκαίνια της νέας Υπεραγοράς Κρεάτων ΑγνοMarket Meat πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων και συνεργατών. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου...
Για άλλη μια χρονιά ο Ε.Φ.Ε.Τ., έχοντας πρωταρχικό στόχο την προστασία των καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και την προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης,...
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα κρεοπωλεία του Πειραιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Πειραιά & Νήσων «Ο Αγ. Γεώργιος» κατά τις ημέρες των γιορτών έχει...

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα κρεοπωλεία της Αθήνας και της Αττικής, κατά τις ημέρες των εορτών είναι το εξής:
Σε πλήρη ανακαίνιση της υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας κρέατος στο Περιστέρι προχώρησε η εταιρεία Ανδριόπουλος Market Κρεάτων. Η ACM προμήθευσε τα βιομηχανικά πλακίδια klinker καθώς και τα κατάλληλα,...
Η εταιρεία G. KARRAS Industrial Flooring από το 2000 παρέχει τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην κατασκευή δαπέδων υψηλής αντοχής σε ιδιώτες, επαγγελματίες και κατασκευαστικές...
Στο πλαίσιο της χάραξης του πλάνου τριετίας, η διοίκηση του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης - με σκοπό την εξωστρέφεια και την ανταποδοτικότητα - προχώρησε σε μία ακόμη καινοτόμο δράση. Πρόκειται...

Μια νέα υπεραγορά κρεάτων ΑγνοMarket Meat άνοιξε τις πόρτες της, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 4 στο μετρό Δάφνης. Ένα υπερσύγχρονο κατάστημα 600 τμ, στο οποίο ο καταναλωτής μπορεί να βρει...
To συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα της ΕΔΟΚ για την προβολή και την προώθηση του πρόβειου κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία MeettheLamb συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του Α’ Έτους. Αξίζει στο σημείο...
Την έντονη αντίθεσή του έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος - ΣΕΒΕΚ στην Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) να επεκταθεί η χρήση φωσφορικών...
Η HELLAGRO A.E., διοργανώνει διαγωνισμό στην εταιρική της σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellagro/), με δώρο σε έναν τυχερό μία δωροεπιταγή αξίας 1.000 ευρώ σε προϊόντα της εταιρείας.

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr