Σύμφωνο συνεργασίας της ΕΔΟΚ με την Interbev

Σύμφωνο συνεργασίας της ΕΔΟΚ με την Interbev

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η Γαλλική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (INTERBEV), υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της INTERBEV στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης SOMMET DE L'ELEVAGE 2017 – FR στο CLERMONT-FERRAND της Γαλλίας, στις 4-7 Οκτωβρίου 2017. Την Ελληνική αντιπροσωπία αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Λευτέρης Γίτσας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Γεωργούδης και το μέλος του ΔΣ και Ταμίας κ. Χαράλαμπος Πανταζής. Την αντιπροσωπεία συνόδευσε και η Διευθύντρια της SOPEXA Ελλάς κ. Βίκυ Κωστοπούλου, με την ιδιότητα του φορέα υλοποίησης του προγράμματος MeettheLamb για λογαριασμό της ΕΔΟΚ.

Η τελική υπογραφή της συμφωνίας εντάσσεται στο βασικό στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΔΟΚ για την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών με αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς, όπως και η πρόσφατη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος (UECBV). Με τον τρόπο αυτό προωθείται αμοιβαία η λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων για την επίτευξη των κοινών στόχων τους που είναι, η προαγωγή του κλάδου του κρέατος αλλά και η ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

Η Ελληνική πλευρά αποβλέπει στην παροχή από μέρους της INTERBEV τεχνογνωσίας για τη βελτίωση της οργανωτικής της δομής και για την πρόσβασή της σε πληροφορίες και στα θεσμικά όργανα της ΕΕ τα σχετικά με τον τομέα του κρέατος. Η Γαλλική πλευρά, στηρίζοντας την ΕΔΟΚ, αποβλέπει στην διεύρυνση του θεσμού των διεπαγγελματικών οργανώσεων στις χώρες της ΕΕ και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνεται επίσης η προώθηση της εθνικής-τοπικής ταυτότητας του κρέατος και των προϊόντων του, η ανταλλαγή πληροφοριών για τη στήριξη του ελέγχου των ασθενειών που απομειώνουν το ζωικό κεφάλαιο και υποβαθμίζουν την ποιότητα των προϊόντων καθώς και η από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το κρέας ως καταναλωτικό προϊόν στη συζήτηση με τα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

Προβλέπονται επισκέψεις στελεχών της INTERBEV που θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και θα λάβουν μέρος σε ημερίδες και συσκέψεις που θα ζητηθούν από την ΕΔΟΚ και θα είναι σχετικές με σύγχρονα επαγγελματικά θέματα και την προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματικών κλάδων. Αντίστοιχα, στελέχη της ΕΔΟΚ θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στη Γαλλία για να λάβουν μέρος σε ανάλογες εκδηλώσεις και παράλληλα να ενημερωθούν για τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της INTERBEV.

Παράλληλα, η Γαλλική πλευρά θα ενημερώνει την ΕΔΟΚ για σημαντικές συναντήσεις εργασίας και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις στις οποίες στελέχη και μέλη της ΕΔΟΚ με τη συμμετοχή τους θα αποκτήσουν επαφές και εμπειρίες που θα μπορούν να αξιοποιηθούν στον αποτελεσματικότερο χειρισμό επίκαιρων θεμάτων και στην προαγωγή του τομέα του κρέατος στη χώρα μας. Η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφεται από τoν κ. Λευτέρη Γίτσα και τον κ. Dominique Langlois, Προέδρους των δύο οργανώσεων, τίθεται σε ισχύ άμεσα. Στη διάρκεια της ισχύος της μπορεί να αποφασίζεται η διακοπή ορισμένων ή η ανάληψη νέων δράσεων, μετά από κοινή απόφαση των συμμετεχόντων.

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα - Προβλήματα Προοπτικές». Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή ενέργεια προβολής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος της μάρκας Bovillage στο εστιατόριο Balcony, στην οδό Βεΐκου 1, στο Κουκάκι.
Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση...

Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr