Συνεχίζονται δυναμικά οι δράσεις του Προγράμματος MeettheLamb

Συνεχίζονται δυναμικά οι δράσεις του Προγράμματος MeettheLamb

To συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα της ΕΔΟΚ για την προβολή και την προώθηση του πρόβειου κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία MeettheLamb συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του Α’ Έτους. Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τους στόχους του Προγράμματος:

- Ενημέρωση επαγγελματιών και καταναλωτών για το πρόβειο κρέας και προβολή των αξιών του (ανώτερη ποιότητα, ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής, ιχνηλασιμότητα, έλεγχοι, παραδοσιακή εκτατική εκτροφή & φυτική διατροφή των ζώων κλπ) με στόχο την «αποκατάσταση» της εικόνας του και τη δημιουργία μίας νέας εικόνας, πιο «μοντέρνας», πιο προσιτής στον καταναλωτή

- Επανένταξη του πρόβειου κρέατος στο τραπέζι του καταναλωτή, μέσα από την προβολή νέων κοπών που θα ευνοούν ταχύτερα ψησίματα και θα προωθούν τον εύχρηστο χαρακτήρα του.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόβειο κρέας αποτελεί αιχμή του δόρατος για την ελληνική παραγωγή, καθώς είναι το μοναδικό είδος στο οποίο η Ελλάδα έχει αυτάρκεια και εξαγωγική δραστηριότητα, το Πρόγραμμα MeettheLamb αποτελεί κομβικό σημείο για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας.

Η ύπαρξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής αναμφίβολα αποτέλεσε καίριο σημείο για τη στρατηγική σύλληψη, την κατάθεση και εν τέλει την έγκριση του Προγράμματος εφόσον αποτελεί αναγνωρισμένα το πλέον επιλέξιμο όργανο για δικαιούχο Προγραμμάτων του εν λόγω κανονισμού 1144.

Το MeettheLamb έκανε αισθητή την παρουσία του με μία επιτυχημένη συμμετοχή τον περασμένο Μάρτιο στην κλαδική έκθεση FoodExpo στην Αθήνα. Εκεί παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες της έκθεση η εντυπωσιακή ταυτότητα και το λογότυπο του Προγράμματος με ξεκάθαρες αναφορές στην Ελλάδα, ενώ εξίσου εντυπωσιακό ήταν το περίπτερο της συμμετοχής στο Μιλάνο στην επαγγελματική έκθεση Tuttofood, όπου οι εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συναντήσουν Ιταλούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους.

Επίσης, έχουν υλοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη τα εξής:

- Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών έχουν σχεδιαστεί και κυκλοφορήσει ειδικές εκδόσεις που απευθύνονται στους κρεοπώλες. Συγκεκριμένα:

  • Έχει σχεδιαστεί και διανεμηθεί στοχευμένα, ειδική αφίσα προς τις Ενώσεις Κρεοπωλών της χώρας με την εποπτεία της ΠΟΚΚ. Η αφίσα προβάλλει το πρόγραμμα και τη τεχνογνωσία του Έλληνα Κρεοπώλη.
  • Στο στάδιο της παραγωγής βρίσκεται ειδική έκδοση – Οδηγός Κοπής - που παρουσιάζει τις νέες κοπές και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΠΟΚΚ.
  • Από το περασμένο καλοκαίρι είναι στον «αέρα» η σελίδα του Προγράμματος στο Facebook
  • Από το φθινόπωρο βρίσκεται σε εξέλιξη διαφημιστικό Πλάνο Μέσων στις 3 χώρες-στόχος με 3γλωσσες καταχωρήσεις σε κλαδικά περιοδικά
  • Από την αρχή του Προγράμματος βρίσκεται σε εξέλιξη Πλάνο Εκπαιδευτικών Σεμιναριών προς τους μαθητές των Σχολών Κρεοπωλών και Εστίασης

Στο πλαίσιο του Α’ Έτους (σημ: λήγει στις 28/2/18) του Προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθούν επίσης:

- Ημερίδες για τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

- Ιστοσελίδα σε 3 γλώσσες www.meetthelamb.eu

- Βίντεο που θα προβάλλει το πρόβειο κρέας και τις αξίες και οφέλη του

Για οποιαδήποτε πληροφορία/διευκρίνιση σχετικά με το Πρόγραμμα, επικοινωνήστε με την ΕΔΟΚ ή με τον φορέα εκτέλεσης Sopexa SA, υπεύθυνη κα. Ρομίνα Τζαρέλλα

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
«Εμείς ως ΠΟΚΚ θεωρούμε ότι η αναγραφή της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, δε θα επιφέρει καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ κ. Σταύρος Πέρρος...
Tα εγκαίνια της νέας Υπεραγοράς Κρεάτων ΑγνοMarket Meat πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων και συνεργατών. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου...
Για άλλη μια χρονιά ο Ε.Φ.Ε.Τ., έχοντας πρωταρχικό στόχο την προστασία των καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και την προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης,...
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα κρεοπωλεία του Πειραιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Πειραιά & Νήσων «Ο Αγ. Γεώργιος» κατά τις ημέρες των γιορτών έχει...

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα κρεοπωλεία της Αθήνας και της Αττικής, κατά τις ημέρες των εορτών είναι το εξής:
Σε πλήρη ανακαίνιση της υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας κρέατος στο Περιστέρι προχώρησε η εταιρεία Ανδριόπουλος Market Κρεάτων. Η ACM προμήθευσε τα βιομηχανικά πλακίδια klinker καθώς και τα κατάλληλα,...
Η εταιρεία G. KARRAS Industrial Flooring από το 2000 παρέχει τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην κατασκευή δαπέδων υψηλής αντοχής σε ιδιώτες, επαγγελματίες και κατασκευαστικές...
Στο πλαίσιο της χάραξης του πλάνου τριετίας, η διοίκηση του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης - με σκοπό την εξωστρέφεια και την ανταποδοτικότητα - προχώρησε σε μία ακόμη καινοτόμο δράση. Πρόκειται...

Μια νέα υπεραγορά κρεάτων ΑγνοMarket Meat άνοιξε τις πόρτες της, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 4 στο μετρό Δάφνης. Ένα υπερσύγχρονο κατάστημα 600 τμ, στο οποίο ο καταναλωτής μπορεί να βρει...
To συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα της ΕΔΟΚ για την προβολή και την προώθηση του πρόβειου κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία MeettheLamb συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του Α’ Έτους. Αξίζει στο σημείο...
Την έντονη αντίθεσή του έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος - ΣΕΒΕΚ στην Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) να επεκταθεί η χρήση φωσφορικών...
Η HELLAGRO A.E., διοργανώνει διαγωνισμό στην εταιρική της σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellagro/), με δώρο σε έναν τυχερό μία δωροεπιταγή αξίας 1.000 ευρώ σε προϊόντα της εταιρείας.

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr