Το facebook είναι το εργαλείο ένωσης και έκφρασης της δυναμικής Ομάδας των Ελλήνων Κρεοτεχνών

Το facebook είναι το εργαλείο ένωσης και έκφρασης της δυναμικής  Ομάδας των Ελλήνων Κρεοτεχνών

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει και τα θετικότερα σχόλια έχει κερδίσει η δημιουργία της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers που δίνει καθημερινά το διαδικτυακό «παρών» μέσω της σελίδας της στο facebook. Μέχρι στιγμής το δυναμικό της συνθέτουν 160 μέλη από όλη την Ελλάδα. Εμπνευστής και διαχειριστής της ομάδας είναι ο κ. Γιάννης Χατζηγρηγορίου, από τη Λέρο που έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς που έχουν διοργανωθεί στο πλαίσιο της έκθεσης MEAT DAYS αλλά και σε άλλους. Συντονιστές είναι οι καταξιωμένοι κρεατοτέχνες κ.κ. Νίκος Κεχαγιάς, Αντώνης Καραμαλέγκος, Νίκος Λασκαρέλλης, Νάσος Λαγός, Ευριδίκη Γκίνη, Δημήτρης Χουστουλάκης και Γιώργος Μπεκριδέλης που επίσης έχουν δυναμική επαγγελματική παρουσία.

Ενώνει τους δημιουργούς

Σκοπό έχει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί της, « να συγκεντρώσει και να ενώσει ανθρώπους που αγαπούν το κρέας, έχουν "ανήσυχο πνεύμα", τους αρέσει να δημιουργούν παρασκευάσματα και προϊόντα. τα οποία δεν υπήρχαν, επεξεργάζονται το κάθε κομμάτι που δουλεύουν, με ιδιαίτερο και πιο λεπτομερή τρόπο, έχοντας βαθύτερη γνώση από την εμπειρία τους στο επάγγελμα. Απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν βλέπουν το κρέας σαν ένα απλό υλικό, αλλά σαν μια πρώτη ύλη που μπορούν να της δώσουν όποιο σχήμα ή μορφή θέλουν και τελευταίο και ποιο σημαντικό, είναι παθιασμένοι με τη δουλειά τους. Συγκεντρώνοντας κάποιος όλα τα παραπάνω, αναπτύσει ιδιαίτερες χειρονακτικές και εγκεφαλικές δεξιότητες, έτσι δεν είναι απλά κρεοπώλης,  είναι πλέον, ΚΡΕΟΤΕΧΝΗΣ. Επειδή όμως παγκοσμίως, πέραν της Γαλλίας, που εκπαιδεύει και έχει σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για "Artisan Boucher", θα πρέπει μόνοι μας να καλύψουμε το κενό, μέχρι να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας».

Εγγραφή στην Ομάδα

Όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι της εγγραφής στην Ομάδα των Ελλήνων Κρεοτεχνών, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της έχει ως εξής:  «Για να μπείτε στην ομάδα, εκτός από το αίτημα χρειάζεται να απαντήσετε σε 2 σχετικές με την ομάδα ερωτήσεις και να αποστείλετε ένα email. Αν δεν έχετε σχέση με το αντικείμενο δεν θα μπορέσετε να απαντήσετε, οι απαντήσεις σας, θα πρέπει να είναι πλήρεις και όχι μονολεκτικές και το email σας θα πρέπει να περιέχει εικόνες από πρόσφατη δουλειά σας από το κατάστημα στο οποίο εργάζεστε ή διαθέτετε. Θα χρειαστούμε, τουλάχιστον, 1 φωτογραφία βιτρίνας, 1 φωτογραφία από σωστά προβεβλημένο ατόφιο κομμάτι κρέατος και 1 ιδιαίτερο κρεατοσκεύασμα. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα ή ένα χαρτί περιτυλίγματος για να φαίνεται η επιχείρηση καθαρά σε κάθε φωτογραφία σας».

Να τονιστεί ότι η Ομάδα αυτή ουδεμία σχέση έχει με συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία. Ο σκοπός της είναι μόνο να αναδείξει και να βελτιώσει, αν μπορεί, την τέχνη και τις ιδιαίτερες δεξιότητες που αναπτύσσει ένας κρεοπώλης και που τον μετασχηματίζουν σε κρεοτέχνη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει πρόσφατα 2 συναντήσεις για όλα τα μέλη της, μια στην Αθήνα και μια στη Λάρισα και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια.

Επίσης έχουν δημιουργήσει και το λογότυπό τους, το οποίο το έχουν εκδώσει σε πάνινη μορφή, έχει ήδη διανεμηθεί στα μέλη και μπορεί να προσαρμοστεί στις φόρμες εργασίας των κρεατοτεχνών.

Το MEAT PLACE παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις δράσεις της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών, τους συγχαίρει για την πρωτοβουλία τους αυτή και ετοιμάζει για το τεύχος 81, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ένα αφιέρωμα στους ανθρώπους που τη δημιούργησαν και σε όσους τη στηρίζουν παρουσιάζοντας καθημερινά τις δημιουργίες τους.

 

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει και τα θετικότερα σχόλια έχει κερδίσει η δημιουργία της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers που δίνει καθημερινά το διαδικτυακό «παρών» μέσω...
Αφιερωμένη στη Νέα Γενιά του Κρεοπωλείου ήταν η εκδήλωση της εταιρείας Provil που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου το πρωί της Κυριακής (26-11-2017) στο Μουσείο Οίνου,...
Ο καλός σχεδιασμός δεν είναι τα πάντα. Ωστόσο, στην περίπτωση του DRY AGER, αποτελεί σημαντικό μέρος της επιτυχίας του. Ο θάλαμος ωρίμανσης, που κατασκευάστηκε στη Σουαβία της Γερμανίας είναι...
H biztec, κατέχοντας ηγετική μερίδα επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε εταιρείες, βιομηχανίες & βιοτεχνίες επεξεργασίας κρεάτων, με βασικό όπλο το μοναδικό σύστημα ιχνηλασιμότητας και διαχείρισης...

Σε αλλαγή του καταστατικού του προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Σφαγείων και σε αλλαγή του ονόματος του, που ονομάζεται πλέον ΄Ενωση Σφαγείων Ελλάδος σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη...
Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση η ΄Ενωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες».
Το 25μελές συμβούλιο της ΠΟΚΚ αποφάσισε στη συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της ΕΔΟΚ. Κατά γενική ομολογία οι σύνεδροι εξέφρασαν...
Με κάθε επισημότητα οι κρεοπώλες του Νομού Ηρακλείου γιόρτασαν και φέτος τον προστάτη τους «Μιχαήλ Αρχάγγελο». Η Θεία Λειτουργία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου...

Με ανοικτή επιστολή ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος κ. Ελευθέριος Γίτσας κάνει μια συνοπτική ανασκόπηση της 4χρονης πορείας της ΕΔΟΚ, παρουσιάζοντας τη δυναμική της και την αναγνώριση...
Συνεργασίες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με Κινεζικές εταιρείες, κυρίως startups, για την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα στην Κίνα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του International...
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Βιομηχανικών Σφαγείων θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου τακτική Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Pallas, στις 10.00 π.μ. (Διεύθυνση:...
Οι εταιρείες Topigs Norsvin Hellas, kegoAgri και ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ συνδιοργανώνουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στην πόλη των Ιωαννίνων, στο DU LAC Congress & Spa Hotel, το Πανελλήνιο Συνέδριο Χοιροτροφίας,...

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr