Χοιρινό με ανανά. Μια «εξωτική νότα» στο γιορτινό τραπέζι, μας προτείνει η κ. Καμπούρη

Χοιρινό με ανανά. Μια «εξωτική νότα»  στο γιορτινό τραπέζι, μας προτείνει η κ. Καμπούρη

Μια ιδιαίτερη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι μας προτείνει η κ. Αθανασία Καμπούρη, που διατηρεί κρεοπωλείο στην πόλη των Σερρών. Πρόκειται για τη μεγάλη νικήτρια του 1ου διαγωνισμού Black Box που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 3ης έκθεσης MEAT DAYS, το 2014.

Πλέον οι κρεοπώλες έχουν εξελιχθεί σε «σεφ» και μέσω της δυνατότητας που τους δόθηκε τα τελευταία χρόνια να παρασκευάζουν κρεατοσκευάσματα, μπορούν και ξετυλίγουν το ταλέντο τους, όσοι τουλάχιστον επιθυμούν να πάνε την επιχέιρησή τους ένα βήμα παραπέρα. Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί η κ. Καμπούρη που πάντα έχει κάτι νέο να προτείνει για το τραπέζι μας.

Μιλώντας μαζί της σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών και για όσα έχει να τους προτείνει το κρεοπωλείο – παντοπωλείο Καμπούρης μας είπε: «Διαπιστώνω με χαρά ότι ο κόσμος πλέον εκτιμά τη δημιουργική κουζίνα και τις ιδιαίτερες γεύσεις. Το βλέπω καθημερινά συνομιλώντας με τους πελάτες μου που μου ζητάνε νέες προτάσεις για το τραπέζι τους αλλά και συμβουλές για το πώς και οι ίδιοι θα καταφέρουν να μετατρέψουν ένα απλό κομμάτι κρέας σε κάτι ιδιαίτερο που θα ικανοποιήσει την οικογένειά τους και τους καλεσμένους τους. Τα Χριστούγεννα είναι μια ιδιαίτερη γιορτή για εμάς, όπως και για όλο τον κόσμο. Είναι συνδεδεμένη με στολισμένα, οικογενειακά τραπέζια και γευστικά πιάτα. Κάθε χρόνο δημιουργούμε μια σειρά προτάσεων για το γιορτινό τραπέζι και το μόνο που μένει στον πελάτη μας είναι το μαγείρεμα. ΄Ετσι και φέτος έχουμε δημιουργήσει πολλές γευστικές δημιουργίες και μια από αυτές είναι το χοιρινό με ανανά, που σας παρουσιάζω:

Υλικά:

-        2 κιλά χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο, κομμένη σε μερίδες

-        2 κουτ. σούπας μουστάρδα

-        3 κουτ.σουπας μέλι

-        200 ml κρασί κόκκινο ξηρό

-        100 ml λάδι

-        50 ml νερό

-        20 gr μπαχαρικό garam masala

-        Αλάτι

-        1 φρέσκο ανανά

-        2 μεγάλα καρότα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο πλαστικό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας: το λάδι, το κρασί, το νερό, το μέλι, τη μουστάρδα, το μπαχαρικό και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά και έπειτα βάζουμε το κρέας. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά τρίγωνα κομμάτια και το καρότο, καθαρίζοντας το, το κάνουμε κάποιο σχέδιο ή το βάζουμε σε ροδέλες. Το αφήνουμε λίγες ώρες στην άκρη ή μπορούμε να το ετοιμάσουμε απο την προηγούμενη μέρα. Το βάζουμε στη γάστρα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω για περίπου 1 1/2  με  2 ώρες.

Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 

Κρεοπωλείο – Παντοπωλείο Καμπούρης

Πλατεία Εμπορίου & Ν.Νικολάου (γωνία), Σέρρες

Τηλ. 23210 23236

 

» Δείτε όλα τα άρθρα στην κατηγορία: Ειδήσεις
 
 
«Εμείς ως ΠΟΚΚ θεωρούμε ότι η αναγραφή της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, δε θα επιφέρει καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ κ. Σταύρος Πέρρος...
Tα εγκαίνια της νέας Υπεραγοράς Κρεάτων ΑγνοMarket Meat πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων και συνεργατών. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου...
Για άλλη μια χρονιά ο Ε.Φ.Ε.Τ., έχοντας πρωταρχικό στόχο την προστασία των καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και την προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης,...
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα κρεοπωλεία του Πειραιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Πειραιά & Νήσων «Ο Αγ. Γεώργιος» κατά τις ημέρες των γιορτών έχει...

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα κρεοπωλεία της Αθήνας και της Αττικής, κατά τις ημέρες των εορτών είναι το εξής:
Σε πλήρη ανακαίνιση της υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας κρέατος στο Περιστέρι προχώρησε η εταιρεία Ανδριόπουλος Market Κρεάτων. Η ACM προμήθευσε τα βιομηχανικά πλακίδια klinker καθώς και τα κατάλληλα,...
Η εταιρεία G. KARRAS Industrial Flooring από το 2000 παρέχει τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην κατασκευή δαπέδων υψηλής αντοχής σε ιδιώτες, επαγγελματίες και κατασκευαστικές...
Στο πλαίσιο της χάραξης του πλάνου τριετίας, η διοίκηση του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης - με σκοπό την εξωστρέφεια και την ανταποδοτικότητα - προχώρησε σε μία ακόμη καινοτόμο δράση. Πρόκειται...

Μια νέα υπεραγορά κρεάτων ΑγνοMarket Meat άνοιξε τις πόρτες της, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 4 στο μετρό Δάφνης. Ένα υπερσύγχρονο κατάστημα 600 τμ, στο οποίο ο καταναλωτής μπορεί να βρει...
To συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα της ΕΔΟΚ για την προβολή και την προώθηση του πρόβειου κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία MeettheLamb συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του Α’ Έτους. Αξίζει στο σημείο...
Την έντονη αντίθεσή του έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος - ΣΕΒΕΚ στην Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) να επεκταθεί η χρήση φωσφορικών...
Η HELLAGRO A.E., διοργανώνει διαγωνισμό στην εταιρική της σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellagro/), με δώρο σε έναν τυχερό μία δωροεπιταγή αξίας 1.000 ευρώ σε προϊόντα της εταιρείας.

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr