Σήμερα Τρίτη, 10 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της δεύτερης δόσης του άρθρου 68 για το αιγοπρόβειο κρέας, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) οργανώνει το 29ο Ετήσιο Επιστημονικό της Συνέδριο στην Κυπαρισσία από 1 - 3 Οκτωβρίου 2014, κατά το οποίο ενημερώνονται τα μέλη της και κάθε ενδιαφερόμενος επί των εξελίξεων της Ζωικής Παραγωγής και της διεξαγόμενης στην Ελλάδα έρευνας σε θέματα Διατροφής, Γενετικής Βελτίωσης, Εκτροφής Παραγωγικών Ζώων και Υδρόβιων Οργανισμών, Αναπαραγωγής, Φυσιολογίας και Υγιεινής των αγροτικών ζώων.
Στην Κοζάνη θα διεξαχθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου η επόμενη ημερίδα της Βιομηχανίας Ζωοτροφών – ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ, με τίτλο «Οι σύγχρονες εξελίξεις στην αιγο-προβατοτροφία».
Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σήμανση και η καταγραφή των αιγοπροβάτων σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο «Πρόγραμμα Ελέγχου και Εκρίζωσης της Βρουκέλωσης» (Μελιταίος Πυρετός).
Σε καραντίνα έχουν θέσει οι κτηνίατροι ένα κοπάδι με 350 πρόβατα και αρνιά στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα στο οποίο έχει εντοπιστεί η τρομώδης νόσος των προβάτων.
Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατο εμφανίστηκε στην περιοχή του Τ.Δ Ξηροκαμπίου του Δήμου Σπάρτης σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας κ. Β. Θεοχαράκου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για ενημέρωση του κοινού και των κτηνοτρόφων αναφέρονται τα ακόλουθα:
Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση με την οποία καθορίζονται το συνολικό ύψος ενίσχυσης, καθώς και το ύψος ενίσχυσης ανά κατηγορία, στο πλαίσιο της ειδικής στήριξης του άρθρου 68 για το αιγοπρόβειο κρέας για το έτος 2013.
Εκδήλωση με θέμα «Οι σύγχρονες εξελίξεις στην αιγοπροβατοτροφία» θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2013 στην Κατερίνη με διοργανωτές τη Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, τη ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. και τη Βιομηχανία Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Ημερίδα για την γενετική βελτίωση των προβάτων πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Πέτρα της Λέσβου και την παρακολούθησαν 150 κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συνεταιρισμών του νησιού.
Μετά από διαβούλευση της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιτεύχθηκε η άρση των μέτρων ενάντια στον καταρροϊκό πυρετό του προβάτου στη Χίο.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr