Σε συνδιάσκεψη για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια με πρωτοβουλία της Υπουργού Γεωργίας της Βουλγαρίας Desislava Taneva και με συμμετοχή του αρμόδιου Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ Vytenis Andriukaitis και Υπουργών Γεωργίας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμμετείχε στις 9 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. Στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Βουλγάρα ομόλογό του κατά την οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στον αγροτικό τομέα.
Να επιτρέψουν την εξαγωγή του Ευρωπαϊκού βόειου κρέατος στην αγορά τους το συντομότερο δυνατόν μετά την πολιτική απόφαση τον περασμένο Μάρτιο ζήτησαν από τις αρχές των Η.Π.Α. οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa - Cogeca κατά τη διάρκεια συνάντησης των ενδιαφερομένων μερών στην Ουάσιγκτον, την Τετάρτη 21 Μαΐου.
Δημόσια διαβούλευση προκειμένου να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος στον τομέα του βόειου κρέατος από πιθανή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. ζητούν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί με τις φθηνές εισαγωγές από τρίτες χώρες που δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια παραγωγής της Ε.Ε.
Tέλος στην 15ετή απαγόρευση για το βόειο κρέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε η Υπηρεσία Φυτικών Και Ζωικών Ελέγχων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA’s APHIS) προκαλώντας την ικανοποίηση της Κομισιόν, η οποία επισημαίνει ότι η αναθεώρηση της Αμερικανικής νομοθεσίας καταργεί έστω και αργά το αδικαιολόγητο εμπάργκο και ταυτόχρονα αποκαθιστά τις κανονικές συνθήκες του διεθνούς εμπορίου.
Τα μη προσβεβλημένα μέρη σφαγίου που έχει μολυνθεί με φυματίωση των βοοειδών (BTB), θεωρούνται κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο απαντά ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Υγείας Joe Borg, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή με αφορμή δημοσίευμα των Sunday Times, ότι, σφάγια από τη Μεγάλη Βρετανία, μολυσμένα με το μυκοβακτήριο της φυματίωσης, εξάγονται προς τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.
Εντός της επόμενης τριετίας πρόκειται να λειτουργήσει στο Νομό Γρεβενών ο πρώτος σταθμός δοτριών εμβρύων στην Ελλάδα που θα αποσκοπεί στη γενετική εξέλιξη της εγχώριας αγελαδοτροφίας.
Ο κανονισμός για την ηλεκτρονική σήμανση (EID) βοοειδών ψηφίστηκε στις 2 Απριλίου απ’ την Ευρωβουλή ανοίγοντας το δρόμο για την υποχρεωτική χρήση των ηλεκτρονικών ενωτίων στη βοοτροφία, μετά την αιγοπροβατοτροφία. Στόχος είναι να καταργηθεί η χρήση του λεγόµενου «διαβατηρίου» και να αντικατασταθούν τα πλαστικά ενώτια, που χρησιμοποιούνται σήμερα στα βοοειδή.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Λάρισας βρέθηκαν στη Φθιώτιδα δύο θετικά κρούσματα της νόσου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών σε νεκρά βοοειδή.
Oι προοπτικές της βοοτροφίας και της αγελαδοτροφίας στη νέα ΚΑΠ συζητήθηκα διεξοδικά σε συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βοοτροφικών και Αγελαδοτροφικών Συλλόγων Ελλάδας παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά.
Σημαντική αύξηση της τάξης του 31% σε σχέση με πέρσι σημείωσαν οι εξαγωγές βόειου κρέατος από την Αυστραλία σε χώρες της Ε.Ε., αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής του Οργανισμού MLA (Meat and Livestock Australia’s) για την Ε.Ε. και τη Ρωσία κ. Michael Crowley, το διάστημα 2012-2013 η Αυστραλία εξήγαγε 17.000 τόνους βόειου κρέατος στην Ε.Ε. καταγράφοντας αύξηση 82% σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr