Σε συνδιάσκεψη για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια με πρωτοβουλία της Υπουργού Γεωργίας της Βουλγαρίας Desislava Taneva και με συμμετοχή του αρμόδιου Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ Vytenis Andriukaitis και Υπουργών Γεωργίας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμμετείχε στις 9 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. Στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Βουλγάρα ομόλογό του κατά την οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στον αγροτικό τομέα.
Να επιτρέψουν την εξαγωγή του Ευρωπαϊκού βόειου κρέατος στην αγορά τους το συντομότερο δυνατόν μετά την πολιτική απόφαση τον περασμένο Μάρτιο ζήτησαν από τις αρχές των Η.Π.Α. οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa - Cogeca κατά τη διάρκεια συνάντησης των ενδιαφερομένων μερών στην Ουάσιγκτον, την Τετάρτη 21 Μαΐου.
Δημόσια διαβούλευση προκειμένου να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος στον τομέα του βόειου κρέατος από πιθανή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. ζητούν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί με τις φθηνές εισαγωγές από τρίτες χώρες που δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια παραγωγής της Ε.Ε.
Tέλος στην 15ετή απαγόρευση για το βόειο κρέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε η Υπηρεσία Φυτικών Και Ζωικών Ελέγχων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA’s APHIS) προκαλώντας την ικανοποίηση της Κομισιόν, η οποία επισημαίνει ότι η αναθεώρηση της Αμερικανικής νομοθεσίας καταργεί έστω και αργά το αδικαιολόγητο εμπάργκο και ταυτόχρονα αποκαθιστά τις κανονικές συνθήκες του διεθνούς εμπορίου.
Τα μη προσβεβλημένα μέρη σφαγίου που έχει μολυνθεί με φυματίωση των βοοειδών (BTB), θεωρούνται κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο απαντά ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Υγείας Joe Borg, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή με αφορμή δημοσίευμα των Sunday Times, ότι, σφάγια από τη Μεγάλη Βρετανία, μολυσμένα με το μυκοβακτήριο της φυματίωσης, εξάγονται προς τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.
Εντός της επόμενης τριετίας πρόκειται να λειτουργήσει στο Νομό Γρεβενών ο πρώτος σταθμός δοτριών εμβρύων στην Ελλάδα που θα αποσκοπεί στη γενετική εξέλιξη της εγχώριας αγελαδοτροφίας.
Ο κανονισμός για την ηλεκτρονική σήμανση (EID) βοοειδών ψηφίστηκε στις 2 Απριλίου απ’ την Ευρωβουλή ανοίγοντας το δρόμο για την υποχρεωτική χρήση των ηλεκτρονικών ενωτίων στη βοοτροφία, μετά την αιγοπροβατοτροφία. Στόχος είναι να καταργηθεί η χρήση του λεγόµενου «διαβατηρίου» και να αντικατασταθούν τα πλαστικά ενώτια, που χρησιμοποιούνται σήμερα στα βοοειδή.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Λάρισας βρέθηκαν στη Φθιώτιδα δύο θετικά κρούσματα της νόσου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών σε νεκρά βοοειδή.
Oι προοπτικές της βοοτροφίας και της αγελαδοτροφίας στη νέα ΚΑΠ συζητήθηκα διεξοδικά σε συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βοοτροφικών και Αγελαδοτροφικών Συλλόγων Ελλάδας παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά.
Σημαντική αύξηση της τάξης του 31% σε σχέση με πέρσι σημείωσαν οι εξαγωγές βόειου κρέατος από την Αυστραλία σε χώρες της Ε.Ε., αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής του Οργανισμού MLA (Meat and Livestock Australia’s) για την Ε.Ε. και τη Ρωσία κ. Michael Crowley, το διάστημα 2012-2013 η Αυστραλία εξήγαγε 17.000 τόνους βόειου κρέατος στην Ε.Ε. καταγράφοντας αύξηση 82% σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr