Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίας της Κοζάνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος Μακεδονία”, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε μονάδα οικόσιτων πουλερικών στην Ακρινή Κοζάνης. Ο ιδιοκτήτης της μικρής φάρμας με τα 150 πτηνά απευθύνθηκε στο εργαστήριο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, μετά τους αιφνίδιους διαδοχικούς θανάτους των πουλερικών του. Από τον άμεσο μακροσκοπικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι τα πουλερικά έχουν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Θεόφιλο Καντζόγλου, εστάλησαν δείγματα στο εργαστήριο αναφοράς της κτηνιατρικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, όπου επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τη νόσο των πτηνών. Πρόκειται για λοιμώδη νόσο που μεταδίδεται με άμεση επαφή από μολυσμένα πτηνά.
Ο εγχώριος κλάδος των πτηνοτροφικών προϊόντων εξετάστηκε σε πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat και σύμφωνα με τα αποτελέσματά δεικνύει ανθεκτικότητα στην οικονομική ύφεση, καθώς η εν λόγω κατηγορία θεωρείται πιο υγιεινό είδος διατροφής σε σχέση με το χοιρινό, βοδινό και αιγοπρόβειο κρέας. Παράλληλα, οι καταναλωτές υποκαθιστούν τις υπόλοιπες κατηγορίες με κρέας πουλερικών, το οποίο αποτελεί σαφώς φθηνότερη επιλογή.
Τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας επισκέφτηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Γκόκας με αφορμή τα πρόστιμα που «μοίρασε» η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις του κλάδου της πτηνοτροφίας, κρίνοντας πως εφαρμόζουν πρακτικές καρτέλ.
Μέχρι το 2020 η Ρωσία σχεδιάζει να τριπλασιάσει την παραγωγή και την κατανάλωση κι άλλων ειδών κρέατος πουλερικών, όπως γαλοπούλα, πάπια, ορτύκι και φραγκόκοτα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας. Οι Ρωσικές αρχές έχουν δηλώσει εξαρχής ότι θα παρέχουν πρόσθετη στήριξη για την παραγωγή αυτών των τύπων κρέατος.
Σημαντική αύξηση της τάξης του 7,5% στην παραγωγή πουλερικών στην Πολωνία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, προβλέπει η επίσημη έκθεση που δημοσίευσε το Πολωνικό Ινστιτούτο Γεωργίας και Οικονομίας Τροφίμων (IERiGZ), υπολογίζοντας ότι θα αγγίξει τους 860 χιλιάδες τόνους.
Από την Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι με απόφαση του ΥπΑΑΤ (αρ. απόφασης 258/10554/30-1-2017) καθίσταται υποχρεωτική σε όλη την επικράτεια η διατήρηση των πουλερικών οικόσιτων και συστηματικών εκμεταλλεύσεων αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους. Η γρίπη των πτηνών είναι λοιμώδης ιογενής νόσος των πτηνών, και ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω άμεσης επαφής των πτηνών, με εκκρίσεις από μολυσμένα πτηνά, ειδικά κόπρανα ή μέσω μολυσμένων ζωοτροφών και νερού. Όλα τα είδη πτηνών μπορούν να νοσήσουν, αλλά τα εκτρεφόμενα πουλερικά, κυρίως ινδόρνιθες, νήσσες, χήνες και όρνιθες, είναι τα πιο ευαίσθητα. Από τα έως σήμερα δεδομένα είναι γνωστό ότι η νόσος αφορά αποκλειστικά τα πτηνά και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.
Ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής πουλερικών θα επιβραδυνθεί το 2015, παραμένοντας όμως σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Γεωργίας της Κομισιόν.
Την ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με τα τσουχτερά πρόστιμα που επέβαλλε σε 13 πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι των Ιωαννίνων και της Άρτας, ζητά με επιστολή του προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Απόφαση για την εφαρμογή του προγράμματος επιζωοτιολογικής διερεύνησης της γρίπης των πτηνών για το έτος 2014 υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο προγραμματισμός των δράσεων για τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στη Χίο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης στελεχών του ΥΠΑΑΤ με τον αντιπεριφερειάρχη του νησιού Κ. Γανιάρη.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr