No78 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
  • Αφιέρωμα: Προτάσεις εξοπλισμού για το παρασκευαστήριο και τη ζεστή γωνιά κρεοπωλείου
  • Συνέντευξη: Νίκος Παπαλαμπόπουλος, Νέος πρόεδρος του Συν. Κρεοπωλών Πειραιά & Νήσων «ο Αγ. Γεώργιος» «Με αγώνα, ενότητα και πείσμα θα επαναφέρουμε το ευλογημένο επάγγελμα εκεί που του αξίζει»
  • ΕΔΟΚ: Οι πρώτες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική κτηονοτροφία
  • Υπογράφηκε η νέα Υγειονομική διάταξη. Οι αντιδράσεις της ΠΟΚΚ.
  • Ανακοινώσεις της ΕΔΟΚ για την είσπραξη εισφορών και η αντίδραση της ‘Ενωσης Εμπόρων Κρέατος
  • Νέα υγειονομική διάταξη.΄Ολες οι πρόσφατες αλλαγές.΄Αρθρο του Υγιεινολόγου κ. Αντωνίου Παπαδάκη
  • Σακούλες κενού για εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών.΄Αρθρο του κ. Γιώργου Τσίτση, Kapelis packaging
  • Ωρίμανση και τρυφερότητα του κρέατος.΄Αρθρο του Χημικού – Τεχνολόγου Τροφίμων κ. Γιάννη Βαρδουνιώτη
  • Παρουσίαση κρεοπωλείου ALL ABOUT MEAT "ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ"
  • Νέα διοικητικά συμβούλια Σωματείων Κρεοπωλών
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες
No77 / 15 ΜΑΙΟΥ – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
  • Αφιέρωμα: Υγιεινή και ασφάλεια στα κρεοπωλεία και στα εργαστήρια κρέατος
  • Στις 16 Μαΐου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στη Δράση 4.2.1: «Μεταποίηση, εμπορία ή/και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»
  • ΄Εναρξη της υποχρεωτικής εισφοράς στα σφάγια υπέρ ΕΔΟΚ και η αντίδραση των εμπόρων κρέατος
  • Οι νομοθετικές και υγειονομικές απαιτήσεις για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και εργαζομένων / Γράφει ο Υγιεινολόγος κ. Αντώνιος Παπαδάκης
  • Νομικές υποχρεώσεις κρεοπωλείων σε θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας /Γράφει ο Υγιεινολόγος κ. Δημήτρης Κεραμυδάς
  • Ελληνικές & ξένες κοπές για σπαλομπριζόλα - μπριζόλα – κόντρα στο ελληνικό  κρεοπωλείο (Β΄μέρος) / ΄Αρθρο του κτηνιάτρου κ. Βασίλειου Παρίση
  • Ψυχογιός Πρόοδος Τεχνική: Ένας αξιόπιστος κατασκευαστής που καινοτομεί στην επεξεργασία κρέατος
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες

No 76 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 15 ΜΑΙΟΥ 2017
  • Αφιέρωμα: Βιτρίνες κρεοπωλείων & ψυκτικοί θάλαμοι
  • Κάλεσμα του Υπουργού Β. Αποστόλου για συμμετοχή στο διάλογο για την αναθεώρηση της ΚΑΠ
  • Νομοσχέδιο προς διαβούλευση για τη σήμανση, διακίνηση, εμπορία νωπών & ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων
  • Η SOPEXA ανέλαβε την ευρωπαϊκή καμπάνια «Meet the Lamb»
  • Ελληνικές & ξένες κοπές για σπαλομπριζόλα - μπριζόλα – κόντρα στο ελληνικό  κρεοπωλείο. ΄Αρθρο του κτηνιάτρου κ. Βασίλειου Παρίση
  • Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας, MAP Γράφει ο κ. Γιώργος Τσίτσης - Kapelis packaging
  • Λακίδης Νικόλαος ΑΒΕΕ. Ποιοτικές, αξιόπιστες και εξειδικευμένες κατασκευές στις καλύτερες τιμές της αγοράς
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
Νο 75, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ:

Ιδιαίτερα είδη κρέατος, για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH

Θεοφάνης Καμπούρης, Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Σερρών «Η ανάπτυξη του κλάδου μας θα έρθει με προσωπική δουλειά και εξωστρέφεια»

  • Εισαγωγή στη συσκευασία κενού

Αναλυτική παρουσίαση των προτερημάτων της μεθόδου

‘Αρθρο του κ. Γιώργου Τσίτση - Kapelis packaging

  • Το παραδοσιακό κρεοπωλείο, ο ρόλος του στη διατροφική αλυσίδα και η προοπτική του στην αγορά κρέατος

‘Αρθρο του κ. Θωμά Χαρίση, επίτιμου προέδρου της ΠΟΚΚ

  • Η αυτάρκεια σε βόειο και χοιρινό κρέας παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα

‘Αρθρο του καθηγητή κ. Ιωάννη Αμβροσιάδη

  • Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τα τερματικά αποδοχής καρτών POS

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!

 

Νο 74 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ελληνική κτηνοτροφία…κουβάρι δίχως τέλος τα προβλήματα

Φορείς, παραγωγοί και εκπρόσωποι εταιρειών καταθέτουν τις απόψεις τους και προτείνουν λύσεις

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

1/ Αντώνης Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.(c), Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης

2/ Dr. Casey Bradley Swine Technical Manager AB Vista

  • Forage4climate: Ένα ενδιαφέρον ερευνητικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή

  • Διατροφή με ατταπουλγίτη για καλύτερη ποιότητα γάλακτος και δέσμευση τοξινών σε γαλακτοπαραγωγά ζώα / Geohellas S.A.

  • Ο Φ.Π.Α. στα ζώντα ζώα. Τα παρατράγουδα συνεχίζονται… και την «πληρώνει» ο παραγωγός / Γράφει ο φοροτεχνικός κ. Γιώργος Παπαδημητρίου

  • Υγιεινή και ασφάλεια κρέατος. Ασφαλής χειρισμός, απόψυξη και αποθήκευση/ Γράφει ο κ. Γιάννης Βαρδουνιώτης, Χημικός – Τεχνολόγος Τροφίμων

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
No 73 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Χοιρινό κρέας

Οι ΄Ελληνες παραγωγοί, το έργο και οι δράσεις τους

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:

1/ Γιάννης Μπούρας, πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος

2/ Γιώργος Κεχαγιάς, Υπεύθυνος παραγωγής Φάρμας Κεχαγιά

3/ Νίκος Νατσιόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Πιερίας

  • Οι κυριότερες εκτρεφόμενες φυλές χοίρων

  • Οι χοιροτρόφοι "ένωσαν τις δυνάμεις τους" στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του κλάδου

  • Συσκευασία Skin σε Tray – Sealing μηχάνημα με προδιαμορφωμένους περιέκτες. ‘Αρθρο του κ. Δράκου, εταιρεία Βαμβακάς

  • Nasis Frost: Εργονομικά και εύχρηστα συστήματα ψύξης στις καλύτερες τιμές της αγοράς

  • Οι θέσεις και τα στοιχεία που κατέθεσε η ΠΟΚΚ στη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Αποστόλου
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
No 72 Νοέμβριος 2016
  • Αφιέρωμα: Βραβευμένα αλλαντικά και κρεατοσκευάσματα με ελληνική υπογραφή

  • Συνεντεύξεις: Οι επαγγελματίες του κλάδου μιλούν για την εκλογή τους στη ΓΣΕΒΕ Σάββας Κεσίδης ,Αναστάσιος Χατζηαναστασίου, Δημήτρης Γαλανάκης
  • Επιστολή Γ. Μπούρα προς Β. Αποστόλου: «Υπουργέ, αναλάβετε πρωτοβουλίες για την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων»
  • 'Ηπια άνοδος της αγοράς κατεψυγμένων προϊόντων το 2015. Μελέτη της Infobank Hellastat Α.Ε.

  • Ελληνικό αρνί - Παρόν και μέλλον. 'Αρθρο της Δρ. Ευδοκίας Κρυσταλλίδου, Καθηγήτριας - Ερευνήτριας του Κολλεγίου Perrotis της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

  • Μικρές ετήσιες διακυμάνσεις παρουσιάζει η αγορά των σύνθετων ζωοτροφών. Κλαδική μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της ICAP Group Α.Ε.

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!

Νο 71 Οκτώβριος 2016
  • Απολογισμός εκθέσεων o.mind creatives

Παρουσίαση παράλληλων εκδηλώσεων:

-          Διαγωνισμός κρεοπωλών  Black Box

-          Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ

-          Εκδήλωση της Bovillage

-          Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΚΚ

-          Σεμινάριο από τη Manager’s Office

-          Ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής

-          Ημερίδα του περιοδικού MEAT PLACE

  • Προϊόντα κρέατος και κρεατοσκευάσματα υψηλής προστιθέμενης αξίας ανέδειξε η 5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση. Η λίστα με τους βραβευμένους παραγωγούς και τα προϊόντα τους.
  • Η Διατλαντική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Ε.Ε. απειλή για την κτηνοτροφία και τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Άρθρο του κ. Νίκου Κατσαρού.
  • Ένα κρεοπωλείο «κόσμημα» στο κέντρο του Ηρακλείου. Η MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES ανέλαβε την ανακαίνιση του κρεοπωλείου KOYTZOYKOS  meat & more.
  • Αρνί & Κατσίκι: Σε ποια κομμάτια κόβονται και οι τρόποι μαγειρέματός τους. Άρθρο του κ. Γιάννη Βαρδουνιώτη.
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
No 70 Σεπτέμβριος 2016
  • Ο παλμός της αγοράς κρέατος χτυπά στη MEAT DAYS

30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου / Metropolitan Expo

Όλοι οι φορείς του κλάδου στηρίζουν τη διοργάνωση και καταθέτουν τις απόψεις τους

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ευάγγελος Αποστόλου / Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Πρέπει να διευκολυνθεί η σύσταση οµάδων και οργανώσεων παραγωγών κρέατος»

Ιωάννης Τσιάλτας / Πρόεδρος ΕΦΕΤ

«Η αναδιοργάνωση της παραγωγής τροφίμων απαιτεί ένα ενιαίο, φερέγγυο και καλά οργανωμένο ελεγκτικό σύστημα»

Παναγιώτης Πεβερέτος / Πρόεδρος ΣΕΚ

«Η οικονομική κρίση και τα εφαρμοζόμενα μνημόνια οδήγησαν τον κλάδο σε διαρκή φθίνουσα πορεία»

Ελευθέριος Γίτσας / Πρόεδρος ΕΔΟΚ

«Οι κτηνοτρόφοι, έμποροι και κρεοπώλες για να επιβιώσουν πρέπει να μάθουν να αλληλοσυνεργάζονται»

Σταύρος Πέρρος / Πρόεδρος ΠΟΚΚ

«Η εξωστρέφεια χαρακτηρίζει τη νέα εποχή της Ομοσπονδίας»

Γιώργος Αργυρίου / Πρόεδρος ΕΕΑΚ

«Εξασφαλίζουμε για τον Έλληνα καταναλωτή υψηλής ποιότητας κρέας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές»

Ιωάννης Τσέρνος / Πρόεδρος ΕΕΚ & ΖΖΜΘΘ

«Η οικονομική κρίση διαμόρφωσε μία νέα πραγματικότητα στο εμπόριο κρέατος»

Αλέξιος Υφαντής / Πρόεδρος ΣΕΒΕΚ

«Επιβεβλημένη η οργανωμένη βοήθεια της πολιτείας για την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων κρέατος»

Ιωάννης Μπούρας / Πρόεδρος ΝΟΧΣΕ

«Η εφαρμογή της ΚΥΑ θα εξυγιάνει την αγορά και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας»

Δημήτρης Χαμπίδης / Πρόεδρος ΚΑΘ

«Ο κλάδος των τροφίμων παραμένει ζωντανός και δυναμικός παρά τις όποιες δυσκολίες»

Ιωάννης Σμαρνάκης / Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ

«Οι απαιτήσεις για ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα καθιστούν απαραίτητο τον Τεχνολόγο Τροφίμων στην παραγωγική διαδικασία»

Ταξιάρχης Φαρμάκης / Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πολιτικής Περιφέρειας Αττικής

«Η αγροτική οικονομία χρειάζεται δυναμισμό και εξωστρέφεια»

Κώστας Αποστολόπουλος / Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας

«Οι εκθέσεις είναι δράση εξωστρέφειας και μέσο επικοινωνίας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή»

  • Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

  • Έκθεση ΟΟΣΑ & FAO: Οι προοπτικές του γεωργικού τομέα 2016-2025

  • Αλλαγές στη νομοθεσία & στη φιλοσοφία αδειοδότησης & ελέγχου των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Άρθρο του κ. Αντωνίου Παπαδάκη

  • Δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων κρεοπωλών στην Ελλάδα. Άρθρο του κ. Βασίλειου Χ. Παρίση

  • Μοσχάρι  & Χοιρινό. Σε ποια κομμάτια κόβονται και ποιοι είναι οι τρόποι μαγειρέματος. Άρθρο του κ. Γιάννη Βαρδουνιώτη

  • HACCP: Απειλή ή όφελος για τη λιανική; Άρθρο του κ. Πάνου Κατοίκου

  • Κρεατοσκευάσματα: Η Αθανασία Καμπούρη και ο Γιάννης Χατζηγρηγορίου μας παρουσιάζουν βήμα προς βήμα τις προτάσεις τους για το γιορτινό τραπέζι.

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
Νο 69 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

  • Αφιέρωμα: Ελληνικό κοτόπουλο, Οι παραγωγοί και τα προϊόντα τους
  • Συνέντευξη Απόστολος Ζιώγας Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών «Η υπερφορολόγηση έχει συνθλίψει τον κλάδο μας»

  • Συνέντευξη Andreas Kraut Managing partner and CEO BIZERBA GmbH & Co. KG «Η πετυχημένη πορεία μας βασίζεται στις ριζοσπαστικές καινοτομίες και στις άριστες σχέσεις με τους πελάτες μας»

  • Η 5η έκθεση MEAT DAYS από 30 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo

  • Απολογισμός MEAT PLACE TOUR Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου

  • Τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς του MEAT PLACE για τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων σε σχέση με το κρέας

  • ΕΔΟΚ και ΥπΑΑΤ πραγματοποίησαν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με κεντρικό θέμα τα σφαγεία

  • «Ο πελάτης μας, το κέντρο της γης» Ομιλία προέδρου Σ.Κ.Ν.Θ. κ. Δημήτρη Γκαρμπούνη, στο MEAT PLACE TOUR Θεσσαλονίκης

  • 35ο ετήσιο συνέδριο ΠΟΚΚ: Ο κλάδος έθεσε τις βάσεις για τη νέα εποχή του  επαγγέλματος

  • Οδηγός Αγοράς του Meat Place!
Η διοίκηση του ΣΕΒΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διετέλεσε για 10 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου και το 2004, εκτιμώντας την πολύχρονη...
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) ανακοινώνει τη διενέργεια του 32ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο...
Η Bayer Ελλάς αποφάσισε να συνεισφέρει έμπρακτα στο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας καθώς μέρος του κόστους φοίτησης...
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων της ΄Ενωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες», όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας. Η NIKAS ιδρύθηκε το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν...
Με τη νέα υπουργική απόφαση υπ΄αριθμό 91354 (ΦΕΚ Β’ 2983/30-8-2017), κατ΄εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων...
Τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, γενικότερα για τη συμβολή του στην επικείμενη ενεργοποίηση (από 20 Σεπτεμβρίου) του εξωδικαστικού μηχανισμού που παρέχει...
Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Δανίας ζήτησε υψηλότερο φόρο επί του κόκκινου κρέατος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ηθικό πρόβλημα». Η κυβέρνηση της Δανίας...

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής κτηνοτροφίας παραθέτει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ μέσω επιστολής της προς τον Υπουργό Αγροτικής...
Στην εποχή που όλα πλέον κινούνται διαδικτυακά, η εταιρεία o.mind Creatives ανανέωσε την εταιρική της ιστοσελίδα, η οποία πλέον συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών της, καθιστώντας...
Η σειρά προϊόντων παναρίσματος της FOOD MAKER Ε.Π.Ε. για το κρεοπωλείο και κάθε επαγγελματική κουζίνα περιλαμβάνει γαλέτες σε ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινη, πορτοκαλί, άσπρη, κουρκούτι παναρίσματος,...
Η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γνήσιων burger που παράγει η εταιρεία «Κρέατα Μακεδονίας» Αφοί Αστερίου.

© 2017 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr