No 83- 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  • Αφιέρωμα: Γύρος, μπιφτέκι & κεμπάπ κυριαρχούν στο τραπέζι της μαζικής εστίασης

  • Συνεντεύξεις:

-  Ταξιάρχης Σούζας, Πρόεδρος του Σωμ. Κρεοπωλών Ναυπακτίας & Δωρίδας και Σύμβουλος της ΠΟΚΚ

-  Γιώργος Ψαρρός, Ταμίας του Σωμ. Κρεοπωλών Πειραιά και Σύμβουλος της ΠΟΚΚ

  • MEAT & GRILL DAYS 2018: Όλα τα στάδια της αγοράς κρέατος από την παραγωγή μέχρι την μαζική εστίαση σε μια διευρυμένη, σύγχρονη, διεθνή έκθεση

  • MULTIVAC: Οικονομική παραγωγή περιγραμματικών, διαμορφωμένων συσκευασιών, σε θερμοδιαμορφωτική μηχανή
  • Νέα στρατηγική συνεργασία της G-LOGIC με τη Χρονογραφική για τη βιομηχανία

  • Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών. Συνταγή κ. Ευρυδίκης Γκίνη

  • Οι νέες προτάσεις της Kerkini farm για εντυπωσιακά, νόστιμα και υγιεινά πιάτα!

  • Υποχρεωτική η άμεση εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες
Νο 82/ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
  • Διπλό Αφιέρωμα: Παραδοσιακά λουκάνικα απ΄όλη την Ελλάδα & Φούρνοι κάπνισης

  • Συνεντεύξεις: Μανώλης Δατσέρης • Χρυσοβαλάντης Μπιτόπουλος

  • Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Υπεραγοράς Κρεάτων ΑγνοMarket Meat στη Δάφνη

  • Νέα σειρά Marbled Meat της SVA από επιλεγμένα βοοειδή και ράτσες Normande και Charolaise

  • Η Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • ΒΙΟΕΡΓΕΞ Αφοί Σαλάτα ΑΒΕΕ: Η PFS (Παπαγεωργίου Food Service ΑΒΕΕ) εγκατέστησε το βραβευμένο αυτοματοποιημένο μηχάνημα μοριακής ανίχνευσης παθογόνων παραγόντων BAX Q7 System Instrument του κορυφαίου οίκου Hygiena

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες

 

 

 

Νο 81/ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017- 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
  • Αφιέρωμα: Μηχανές και υλικά συσκευασίας για κρέας και αλλαντικά

  • Συνεντεύξεις: Σοφία Κιλιγκαρίδου • Διαλεχτή Παυλάκη • Γιάννης Νιώτης

  • Εντυπωσιακή η συμμετοχή και άκρως ενδιαφέροντα τα θέματα του Πανελληνίου Συνεδρίου  Χοιροτροφίας

  • Ποιος απειλεί το γύρο; Η Κομισιόν διαψεύδει τα γερμανικά δημοσιεύματα

  • Μεγάλη η προσέλευση στην εκδήλωση της Provil με θέμα τη Νέα Γενιά του Κρεοπωλείου

  • Χριστουγεννιάτικο, γεμιστό, γλυκό κοτόπουλο. Συνταγή του κρεοτέχνη κ. Γιάννη Χατζηγρηγορίου, Αγορά Κρεάτων Χατζηγρηγορίου

  • Το facebook είναι το εργαλείο ένωσης και έκφρασης της δυναμικής Ομάδας των Ελλήνων Κρεοτεχνών

  • Επιπτώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων από την παρουσία των Pseudomonas spp. και Brochothrix thermosphacta. ΄Αρθρο του κ. Δημόκριτου Ρουκά,  Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες
No 80 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • Το Πανελλήνιο Συνέδριο Χοιροτροφίας στις 3 Δεκεμβρίου, στα Ιωάννινα

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σταύρος Πέρρος, Πρόεδρος της ΠΟΚΚ: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε θεμιτό και νόμιμο δικαίωμα μας, για να προστατέψουμε τα μαγαζιά μας»

  • Ποιες αλλαγές φέρνει ο νόμος για τα νωπά & ευαλλοίωτα προϊόντα

  • Δυναμική η παρουσία των ελληνικών εταιρειών στην Anuga

  • Ελληνικός  Ατταπουλγίτης με αιθέρια έλαια ρίγανης για την χοιροτροφία. Από τη Geohellas

  • Μηχανές Θερμοδιαμόρφωσης. ΄Αρθρο του κ. Σ. Αγγελόπουλου, Kapelis Packaging

  • Η φωνή της Ομοσπονδίας. Σελίδα αφιερωμένη στο έργο και τις δράσεις της ΠΟΚΚ

  • Όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του 25μελούς Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες

 

 

No 79 / 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
  • Διπλό αφιέρωμα: Αλλαντικά & Μπαχαρικά. Εκλεκτά προϊόντα με ελληνική σφραγίδα που κατακτούν την εγχώρια και τη διεθνή αγορά

  • Συνέντευξη: Χρήστος Βογιάννου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Provil: «Επενδύουμε στην ποιότητα δημιουργώντας προϊόντα που δίνουν προστιθέμενη αξία στο κρέας»

  • Εκδόθηκαν οι αναθεωρημένοι Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ

  • Χανιώτες κρεοπώλες εκπροσωπούν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών

  • Υπόμνημα ΠΟΚΚ προς Τσιρώνη για την αναγραφή προέλευσης: «Δεν λειτουργήσατε σωστά το θεσμό της ΕΔΟΚ»

  • Kαρυκεύματα και πρόσθετα στη βιομηχανία κρέατος - Flavor VS Taste. ‘Αρθρο του κ. Νίκου Κασαλιά

  • Εύκαμπτα υλικά συσκευασίας για ψήσιμο. ‘Αρθρο του κ. Γιώργου Τσίτση, Kapelis packaging
  • Η VITELCO δημιούργησε καινούργια γραμμή παραγωγής και αποστέωσης
  • Παρουσίαση κρεοπωλείου Σκλαβούνος
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες
No78 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
  • Αφιέρωμα: Προτάσεις εξοπλισμού για το παρασκευαστήριο και τη ζεστή γωνιά κρεοπωλείου
  • Συνέντευξη: Νίκος Παπαλαμπόπουλος, Νέος πρόεδρος του Συν. Κρεοπωλών Πειραιά & Νήσων «ο Αγ. Γεώργιος» «Με αγώνα, ενότητα και πείσμα θα επαναφέρουμε το ευλογημένο επάγγελμα εκεί που του αξίζει»
  • ΕΔΟΚ: Οι πρώτες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική κτηονοτροφία
  • Υπογράφηκε η νέα Υγειονομική διάταξη. Οι αντιδράσεις της ΠΟΚΚ.
  • Ανακοινώσεις της ΕΔΟΚ για την είσπραξη εισφορών και η αντίδραση της ‘Ενωσης Εμπόρων Κρέατος
  • Νέα υγειονομική διάταξη.΄Ολες οι πρόσφατες αλλαγές.΄Αρθρο του Υγιεινολόγου κ. Αντωνίου Παπαδάκη
  • Σακούλες κενού για εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών.΄Αρθρο του κ. Γιώργου Τσίτση, Kapelis packaging
  • Ωρίμανση και τρυφερότητα του κρέατος.΄Αρθρο του Χημικού – Τεχνολόγου Τροφίμων κ. Γιάννη Βαρδουνιώτη
  • Παρουσίαση κρεοπωλείου ALL ABOUT MEAT "ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ"
  • Νέα διοικητικά συμβούλια Σωματείων Κρεοπωλών
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες
No77 / 15 ΜΑΙΟΥ – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
  • Αφιέρωμα: Υγιεινή και ασφάλεια στα κρεοπωλεία και στα εργαστήρια κρέατος
  • Στις 16 Μαΐου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στη Δράση 4.2.1: «Μεταποίηση, εμπορία ή/και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»
  • ΄Εναρξη της υποχρεωτικής εισφοράς στα σφάγια υπέρ ΕΔΟΚ και η αντίδραση των εμπόρων κρέατος
  • Οι νομοθετικές και υγειονομικές απαιτήσεις για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και εργαζομένων / Γράφει ο Υγιεινολόγος κ. Αντώνιος Παπαδάκης
  • Νομικές υποχρεώσεις κρεοπωλείων σε θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας /Γράφει ο Υγιεινολόγος κ. Δημήτρης Κεραμυδάς
  • Ελληνικές & ξένες κοπές για σπαλομπριζόλα - μπριζόλα – κόντρα στο ελληνικό  κρεοπωλείο (Β΄μέρος) / ΄Αρθρο του κτηνιάτρου κ. Βασίλειου Παρίση
  • Ψυχογιός Πρόοδος Τεχνική: Ένας αξιόπιστος κατασκευαστής που καινοτομεί στην επεξεργασία κρέατος
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες

No 76 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 15 ΜΑΙΟΥ 2017
  • Αφιέρωμα: Βιτρίνες κρεοπωλείων & ψυκτικοί θάλαμοι
  • Κάλεσμα του Υπουργού Β. Αποστόλου για συμμετοχή στο διάλογο για την αναθεώρηση της ΚΑΠ
  • Νομοσχέδιο προς διαβούλευση για τη σήμανση, διακίνηση, εμπορία νωπών & ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων
  • Η SOPEXA ανέλαβε την ευρωπαϊκή καμπάνια «Meet the Lamb»
  • Ελληνικές & ξένες κοπές για σπαλομπριζόλα - μπριζόλα – κόντρα στο ελληνικό  κρεοπωλείο. ΄Αρθρο του κτηνιάτρου κ. Βασίλειου Παρίση
  • Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας, MAP Γράφει ο κ. Γιώργος Τσίτσης - Kapelis packaging
  • Λακίδης Νικόλαος ΑΒΕΕ. Ποιοτικές, αξιόπιστες και εξειδικευμένες κατασκευές στις καλύτερες τιμές της αγοράς
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
Νο 75, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ:

Ιδιαίτερα είδη κρέατος, για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH

Θεοφάνης Καμπούρης, Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Σερρών «Η ανάπτυξη του κλάδου μας θα έρθει με προσωπική δουλειά και εξωστρέφεια»

  • Εισαγωγή στη συσκευασία κενού

Αναλυτική παρουσίαση των προτερημάτων της μεθόδου

‘Αρθρο του κ. Γιώργου Τσίτση - Kapelis packaging

  • Το παραδοσιακό κρεοπωλείο, ο ρόλος του στη διατροφική αλυσίδα και η προοπτική του στην αγορά κρέατος

‘Αρθρο του κ. Θωμά Χαρίση, επίτιμου προέδρου της ΠΟΚΚ

  • Η αυτάρκεια σε βόειο και χοιρινό κρέας παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα

‘Αρθρο του καθηγητή κ. Ιωάννη Αμβροσιάδη

  • Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τα τερματικά αποδοχής καρτών POS

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!

 

Νο 74 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ελληνική κτηνοτροφία…κουβάρι δίχως τέλος τα προβλήματα

Φορείς, παραγωγοί και εκπρόσωποι εταιρειών καταθέτουν τις απόψεις τους και προτείνουν λύσεις

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

1/ Αντώνης Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.(c), Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης

2/ Dr. Casey Bradley Swine Technical Manager AB Vista

  • Forage4climate: Ένα ενδιαφέρον ερευνητικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή

  • Διατροφή με ατταπουλγίτη για καλύτερη ποιότητα γάλακτος και δέσμευση τοξινών σε γαλακτοπαραγωγά ζώα / Geohellas S.A.

  • Ο Φ.Π.Α. στα ζώντα ζώα. Τα παρατράγουδα συνεχίζονται… και την «πληρώνει» ο παραγωγός / Γράφει ο φοροτεχνικός κ. Γιώργος Παπαδημητρίου

  • Υγιεινή και ασφάλεια κρέατος. Ασφαλής χειρισμός, απόψυξη και αποθήκευση/ Γράφει ο κ. Γιάννης Βαρδουνιώτης, Χημικός – Τεχνολόγος Τροφίμων

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα - Προβλήματα Προοπτικές». Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια...
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή ενέργεια προβολής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος της μάρκας Bovillage στο εστιατόριο Balcony, στην οδό Βεΐκου 1, στο Κουκάκι.
Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση...

Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος...
Φημίζεται για την καλαισθησία του και τη δημιουργικότητά του και είναι γνωστός για τα ευφάνταστα κρεατοπαρασκευάσματά του. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Καραμαλέγκο, ο οποίος εργάζεται και δημιουργεί...
Με τη συμμετοχή 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών, που θα έχουν B2B συναντήσεις με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές εταιρίες, αρχίζει...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

Για την καλύτερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και λοιπών φορέων της περιοχής, η οποία...
Το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 & Κουμουνδούρου,...
Σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κρέατος και μαζικής εστίασης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018,...
Το Great Place to Work® διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον! Στην 1η της συμμετοχή, η Bizerba Hellas βραβεύτηκε ως “Best WorkPlace...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr