Νο 82/ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
  • Διπλό Αφιέρωμα: Παραδοσιακά λουκάνικα απ΄όλη την Ελλάδα & Φούρνοι κάπνισης

  • Συνεντεύξεις: Μανώλης Δατσέρης • Χρυσοβαλάντης Μπιτόπουλος

  • Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Υπεραγοράς Κρεάτων ΑγνοMarket Meat στη Δάφνη

  • Νέα σειρά Marbled Meat της SVA από επιλεγμένα βοοειδή και ράτσες Normande και Charolaise

  • Η Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • ΒΙΟΕΡΓΕΞ Αφοί Σαλάτα ΑΒΕΕ: Η PFS (Παπαγεωργίου Food Service ΑΒΕΕ) εγκατέστησε το βραβευμένο αυτοματοποιημένο μηχάνημα μοριακής ανίχνευσης παθογόνων παραγόντων BAX Q7 System Instrument του κορυφαίου οίκου Hygiena

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες

 

 

 

Νο 81/ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017- 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
  • Αφιέρωμα: Μηχανές και υλικά συσκευασίας για κρέας και αλλαντικά

  • Συνεντεύξεις: Σοφία Κιλιγκαρίδου • Διαλεχτή Παυλάκη • Γιάννης Νιώτης

  • Εντυπωσιακή η συμμετοχή και άκρως ενδιαφέροντα τα θέματα του Πανελληνίου Συνεδρίου  Χοιροτροφίας

  • Ποιος απειλεί το γύρο; Η Κομισιόν διαψεύδει τα γερμανικά δημοσιεύματα

  • Μεγάλη η προσέλευση στην εκδήλωση της Provil με θέμα τη Νέα Γενιά του Κρεοπωλείου

  • Χριστουγεννιάτικο, γεμιστό, γλυκό κοτόπουλο. Συνταγή του κρεοτέχνη κ. Γιάννη Χατζηγρηγορίου, Αγορά Κρεάτων Χατζηγρηγορίου

  • Το facebook είναι το εργαλείο ένωσης και έκφρασης της δυναμικής Ομάδας των Ελλήνων Κρεοτεχνών

  • Επιπτώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων από την παρουσία των Pseudomonas spp. και Brochothrix thermosphacta. ΄Αρθρο του κ. Δημόκριτου Ρουκά,  Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες
No 80 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • Το Πανελλήνιο Συνέδριο Χοιροτροφίας στις 3 Δεκεμβρίου, στα Ιωάννινα

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σταύρος Πέρρος, Πρόεδρος της ΠΟΚΚ: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε θεμιτό και νόμιμο δικαίωμα μας, για να προστατέψουμε τα μαγαζιά μας»

  • Ποιες αλλαγές φέρνει ο νόμος για τα νωπά & ευαλλοίωτα προϊόντα

  • Δυναμική η παρουσία των ελληνικών εταιρειών στην Anuga

  • Ελληνικός  Ατταπουλγίτης με αιθέρια έλαια ρίγανης για την χοιροτροφία. Από τη Geohellas

  • Μηχανές Θερμοδιαμόρφωσης. ΄Αρθρο του κ. Σ. Αγγελόπουλου, Kapelis Packaging

  • Η φωνή της Ομοσπονδίας. Σελίδα αφιερωμένη στο έργο και τις δράσεις της ΠΟΚΚ

  • Όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του 25μελούς Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες

 

 

No 79 / 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
  • Διπλό αφιέρωμα: Αλλαντικά & Μπαχαρικά. Εκλεκτά προϊόντα με ελληνική σφραγίδα που κατακτούν την εγχώρια και τη διεθνή αγορά

  • Συνέντευξη: Χρήστος Βογιάννου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Provil: «Επενδύουμε στην ποιότητα δημιουργώντας προϊόντα που δίνουν προστιθέμενη αξία στο κρέας»

  • Εκδόθηκαν οι αναθεωρημένοι Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ

  • Χανιώτες κρεοπώλες εκπροσωπούν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών

  • Υπόμνημα ΠΟΚΚ προς Τσιρώνη για την αναγραφή προέλευσης: «Δεν λειτουργήσατε σωστά το θεσμό της ΕΔΟΚ»

  • Kαρυκεύματα και πρόσθετα στη βιομηχανία κρέατος - Flavor VS Taste. ‘Αρθρο του κ. Νίκου Κασαλιά

  • Εύκαμπτα υλικά συσκευασίας για ψήσιμο. ‘Αρθρο του κ. Γιώργου Τσίτση, Kapelis packaging
  • Η VITELCO δημιούργησε καινούργια γραμμή παραγωγής και αποστέωσης
  • Παρουσίαση κρεοπωλείου Σκλαβούνος
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες
No78 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
  • Αφιέρωμα: Προτάσεις εξοπλισμού για το παρασκευαστήριο και τη ζεστή γωνιά κρεοπωλείου
  • Συνέντευξη: Νίκος Παπαλαμπόπουλος, Νέος πρόεδρος του Συν. Κρεοπωλών Πειραιά & Νήσων «ο Αγ. Γεώργιος» «Με αγώνα, ενότητα και πείσμα θα επαναφέρουμε το ευλογημένο επάγγελμα εκεί που του αξίζει»
  • ΕΔΟΚ: Οι πρώτες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική κτηονοτροφία
  • Υπογράφηκε η νέα Υγειονομική διάταξη. Οι αντιδράσεις της ΠΟΚΚ.
  • Ανακοινώσεις της ΕΔΟΚ για την είσπραξη εισφορών και η αντίδραση της ‘Ενωσης Εμπόρων Κρέατος
  • Νέα υγειονομική διάταξη.΄Ολες οι πρόσφατες αλλαγές.΄Αρθρο του Υγιεινολόγου κ. Αντωνίου Παπαδάκη
  • Σακούλες κενού για εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών.΄Αρθρο του κ. Γιώργου Τσίτση, Kapelis packaging
  • Ωρίμανση και τρυφερότητα του κρέατος.΄Αρθρο του Χημικού – Τεχνολόγου Τροφίμων κ. Γιάννη Βαρδουνιώτη
  • Παρουσίαση κρεοπωλείου ALL ABOUT MEAT "ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ"
  • Νέα διοικητικά συμβούλια Σωματείων Κρεοπωλών
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες
No77 / 15 ΜΑΙΟΥ – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
  • Αφιέρωμα: Υγιεινή και ασφάλεια στα κρεοπωλεία και στα εργαστήρια κρέατος
  • Στις 16 Μαΐου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στη Δράση 4.2.1: «Μεταποίηση, εμπορία ή/και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»
  • ΄Εναρξη της υποχρεωτικής εισφοράς στα σφάγια υπέρ ΕΔΟΚ και η αντίδραση των εμπόρων κρέατος
  • Οι νομοθετικές και υγειονομικές απαιτήσεις για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και εργαζομένων / Γράφει ο Υγιεινολόγος κ. Αντώνιος Παπαδάκης
  • Νομικές υποχρεώσεις κρεοπωλείων σε θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας /Γράφει ο Υγιεινολόγος κ. Δημήτρης Κεραμυδάς
  • Ελληνικές & ξένες κοπές για σπαλομπριζόλα - μπριζόλα – κόντρα στο ελληνικό  κρεοπωλείο (Β΄μέρος) / ΄Αρθρο του κτηνιάτρου κ. Βασίλειου Παρίση
  • Ψυχογιός Πρόοδος Τεχνική: Ένας αξιόπιστος κατασκευαστής που καινοτομεί στην επεξεργασία κρέατος
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place! Ένας κατάλογος, όλες οι κατηγορίες

No 76 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 15 ΜΑΙΟΥ 2017
  • Αφιέρωμα: Βιτρίνες κρεοπωλείων & ψυκτικοί θάλαμοι
  • Κάλεσμα του Υπουργού Β. Αποστόλου για συμμετοχή στο διάλογο για την αναθεώρηση της ΚΑΠ
  • Νομοσχέδιο προς διαβούλευση για τη σήμανση, διακίνηση, εμπορία νωπών & ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων
  • Η SOPEXA ανέλαβε την ευρωπαϊκή καμπάνια «Meet the Lamb»
  • Ελληνικές & ξένες κοπές για σπαλομπριζόλα - μπριζόλα – κόντρα στο ελληνικό  κρεοπωλείο. ΄Αρθρο του κτηνιάτρου κ. Βασίλειου Παρίση
  • Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας, MAP Γράφει ο κ. Γιώργος Τσίτσης - Kapelis packaging
  • Λακίδης Νικόλαος ΑΒΕΕ. Ποιοτικές, αξιόπιστες και εξειδικευμένες κατασκευές στις καλύτερες τιμές της αγοράς
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
Νο 75, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ:

Ιδιαίτερα είδη κρέατος, για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH

Θεοφάνης Καμπούρης, Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Σερρών «Η ανάπτυξη του κλάδου μας θα έρθει με προσωπική δουλειά και εξωστρέφεια»

  • Εισαγωγή στη συσκευασία κενού

Αναλυτική παρουσίαση των προτερημάτων της μεθόδου

‘Αρθρο του κ. Γιώργου Τσίτση - Kapelis packaging

  • Το παραδοσιακό κρεοπωλείο, ο ρόλος του στη διατροφική αλυσίδα και η προοπτική του στην αγορά κρέατος

‘Αρθρο του κ. Θωμά Χαρίση, επίτιμου προέδρου της ΠΟΚΚ

  • Η αυτάρκεια σε βόειο και χοιρινό κρέας παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα

‘Αρθρο του καθηγητή κ. Ιωάννη Αμβροσιάδη

  • Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τα τερματικά αποδοχής καρτών POS

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!

 

Νο 74 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ελληνική κτηνοτροφία…κουβάρι δίχως τέλος τα προβλήματα

Φορείς, παραγωγοί και εκπρόσωποι εταιρειών καταθέτουν τις απόψεις τους και προτείνουν λύσεις

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

1/ Αντώνης Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.(c), Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης

2/ Dr. Casey Bradley Swine Technical Manager AB Vista

  • Forage4climate: Ένα ενδιαφέρον ερευνητικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή

  • Διατροφή με ατταπουλγίτη για καλύτερη ποιότητα γάλακτος και δέσμευση τοξινών σε γαλακτοπαραγωγά ζώα / Geohellas S.A.

  • Ο Φ.Π.Α. στα ζώντα ζώα. Τα παρατράγουδα συνεχίζονται… και την «πληρώνει» ο παραγωγός / Γράφει ο φοροτεχνικός κ. Γιώργος Παπαδημητρίου

  • Υγιεινή και ασφάλεια κρέατος. Ασφαλής χειρισμός, απόψυξη και αποθήκευση/ Γράφει ο κ. Γιάννης Βαρδουνιώτης, Χημικός – Τεχνολόγος Τροφίμων

  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
No 73 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Χοιρινό κρέας

Οι ΄Ελληνες παραγωγοί, το έργο και οι δράσεις τους

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:

1/ Γιάννης Μπούρας, πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος

2/ Γιώργος Κεχαγιάς, Υπεύθυνος παραγωγής Φάρμας Κεχαγιά

3/ Νίκος Νατσιόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Πιερίας

  • Οι κυριότερες εκτρεφόμενες φυλές χοίρων

  • Οι χοιροτρόφοι "ένωσαν τις δυνάμεις τους" στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του κλάδου

  • Συσκευασία Skin σε Tray – Sealing μηχάνημα με προδιαμορφωμένους περιέκτες. ‘Αρθρο του κ. Δράκου, εταιρεία Βαμβακάς

  • Nasis Frost: Εργονομικά και εύχρηστα συστήματα ψύξης στις καλύτερες τιμές της αγοράς

  • Οι θέσεις και τα στοιχεία που κατέθεσε η ΠΟΚΚ στη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Αποστόλου
  • Οδηγός αγοράς του Meat Place!
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος...
Η ΕΔΟΚ στο Δ.Σ. της 24ης Ιανουαρίου 2018 οριστικοποίησε την απόφασή της να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την 7η Μαρτίου 2018. Η Γ.Σ. της ΕΔΟΚ, εκφράζοντας τη βούληση της οργάνωσης...
Με νέο, μεγαλύτερο σχήμα και ανανεωμένο “look” κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους το περιοδικό MEAT PLACE, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 2010 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική αγορά...
«Ενιαία Υγεία: Άνθρωπος, Ζώα, Περιβάλλον, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Εφαρμογή HACCP, σε μονάδα μαζικής παραγωγής» είναι ο τίτλος του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών...

Στο κοσμικό κέντρο Focus Hall θα συναντηθούν τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με τις οικογένειές τους, τους φίλους και συνεργάτες τους στο πλαίσιο του ετήσιου χορού, που θα πραγματοποιηθεί...
Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική...
Η νεοσύστατη, διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και το νόημα της λέξης «Ομάδα». Κατάφερε να ενώσει τα μέλη της από όλα τα μέρη...
Η εταιρεία Μέγας Γύρος ετοιμάζοντας το αναπτυξιακό πλάνο του 2018 με κύριο άξονα το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διοίκηση....

Η εταιρεία «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ» με συνεχή παρουσία για πάνω από πέντε δεκαετίες στο χώρο των πουλερικών, φέτος παρουσιάζει τον μοναδικής νοστιμιάς και ποιότητας «χρυσό κόκορα». Ο...
Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης στις 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του στην Κρεαταγορά. Είναι η πρώτη βασιλόπιτα που κόβει το νεοσύστατο Διοικητικό...
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθηναϊκή Συνάντηση και η 3η Συνάντηση Βορείων αντίστοιχα, της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών / Hellenic Artisan Butchers....
Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη...

© 2018 meatplace.gr :: Λεωφ. Συγγρού 187, 17 121 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλ. 210 9010040 Fax 210 9010041 e-mail: info@meatplace.gr